Els responsables sanitaris diuen que a Montcada hi ha prou metges a la tarda

Alguns usuaris s’han queixat que no hi ha suficient atenció en aquesta franja horària

La posada en marxa al març del Centre d’Atenció Primària (CAP) Les Indianes (a la imatge), a Pla d’en Coll, ha suposat una major dotació de recursos sanitaris al municipi, però també una reestructuració dels efectius i el personal. El coordinador dels dos CAP de Montcada i Reixac, Miquel Barbany, ha indicat que actualment la plantilla total de metges d’atenció primària a Montcada està formada per 25 persones, de les quals 4 tenen torn fix de tarda al CAP de la plaça Lluís Companys.

Al CAP Les Indianes, els facultatius fan el denominat torn lliscant, que significa que cada metge atén uns dies matí i altres a la tarda, “però sempre hi ha algun metge a la tarda en aquest centre”, ha indicat Barbany. D’aquesta manera, el coordinador sanitari respon les queixes expressades per alguns usuaris, que diuen que no hi ha metges a la tarda al CAP del centre. Segons el coordinador sanitari, la percepció que no hi ha metges a la tarda l’ha pogut provocar el fet que alguns professionals que abans atenien al CAP del centre han marxat a l’altre ambulatori i allà uns dies donen servei al matí i altres a la tarda. Segons Barbany, “potser quan un usuari necessita assistència no troba al seu metge perquè atén en un altre horari”.

D’altra banda, Miquel Barbany ha reconegut que la posada en marxa del CAP Les Indianes “va ser una mica accelerada perquè el centre tenia un greu problema d’espai i era necessari el trasllat”. Els canvis de metge de les persones que viuen a la zona d’influència del centre de Pla d’en Coll es van fer de manera mecànica i, segons el responsable sanitari, “un ordinador no coneix les persones ni sap si els pacients estan vinculats a un metge des de fa temps”. En la mesura del possible, els usuaris han pogut tornar al facultatiu del CAP del centre, però no s’han acceptat els canvis de tothom “per no tornar a col·lapsar aquest ambulatori”. D’altra banda, el coordinador sanitari de Montcada ha avançat que pròximament arribaran al municipi servei de metges especialistes, tot i que no ha avançat una data concreta.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari