Els temes jurídics centren les consultes de l’OAD al 2010

La majoria de casos atesos tenen a veure amb separacions o custòdia dels fills

L’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD) va atendre al llarg del 2010 un total de 263 dones, de les quals més del 80% –213 persones– van ser noves usuàries. En opinió del consistori, aquestes xifres mostren la consolidació del servei, situat a la Casa de la Vila. El servei d’assessorament jurídic va atendre un total de 109 dones i el major percentatge d’atencions va ser per temes de separació i divorci (39%), seguit de custòdia i/o pensió d’aliments (12%) i casos de violència (12%). En aquest àmbit, l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats de Sabadell han renovat el conveni per a la gestió del servei d’assessoria jurídica que ofereix l’OAD en totes aquelles matèries – civils, penals, laborals i d’estrangeria – que puguin afectar la dona que el demana. El servei es continuarà portant a terme a l’Oficina els dimarts de 16 a 18h mitjançant una visita concertada. 

El segon servei més demandat ha estat la consulta de cursos d’informàtica (21%), mentre que a un total de 49 dones van rebre atenció psicològica, 29 d’elles per primera vegada. En total s’han dut a terme 355 atencions. Les dones que demanen consulta a l’Oficina tenen majoritàriament entre 31 i 40 anys (29%), són espanyoles (76%) i el 38% viuen al centre, és a dir, que la població més propera geogràficament és la que en fa més ús dels servei. Del total de consultes, el 63% es van fer de forma presencial. L’OAD ha organitzat al llarg del 2010 una trentena d’activitats en les que han participat 738 persones, de les quals 634 han estat dones. Entre les activitats organitzades, s’han dut a terme cursos d’informàtica, el projecte “el cafè de les dones”, una exposició fotogràfica sota el títol “dones d’ahir i d’avui”, la posada en marxa del grup “Anem per feina”, adreçat a dones en atur que necessitin millorar les seves habilitats en la recerca de feina o cinefòrums, xerrades i sortides, entre d’altres iniciatives.

D’altra banda ha continuat la feina de la comissió de seguiment del Circuit de violència, la qual ha incidit en la necessitat de treballar a les escoles degut a la constatació de casos de violència masclista entre adolescents. En aquest sentit per aquest any 2011 hi ha previst realitzat 24 tallers als instituts.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari