Els ventiladors arriben als centres educatius

L’Ajuntament reparteix 315 unitats atenent la campanya de la Fampa per mitigar la calor a les aules

Un dels ventiladors que ha arribat a l’IE Mas Rampinyo
Fran Hidalgo

Abans d’acabar el mes de maig es preveu que totes les escoles i instituts montcadencs disposin d’un parell de ventiladors per aula. La Brigada Municipal ha començat a distribuir les 315 unitats que ha adquirit l’Ajuntament per valor de 8.000 euros en total. Es tracta de ventiladors de peu amb les característiques indicades pel Departament d’Educació que s’han comprat directament a fàbrica.

Als aparells comprats per l’Ajuntament se sumaran els 102 que s’ha compromès a donar Holcim i sis més que aportarà la botiga d’electrodomèstics Carretero. Aquestes han estat les dues úniques empreses del municipi que s’han afegit a la campanya engegada a l’inici de curs per la Fampa, la Federació d’Associacions de Famílies (AFA) i AMPA del municipi, amb l’objectiu de pal·liar les elevades temperatures que han de suportar l’alumnat i el professorat a les aules quan arriba l’estiu.

L’objectiu és que cada escola i institut tingui dos aparells per classe

L’Ajuntament ha estat el principal avalador de la iniciativa amb l’aportació de 8.000 euros del pressupost municipal, decisió presa en el Ple municipal de març amb el vot a favor de tots els grups municipals. “Sabem que aquesta no és la solució definitiva al problema, però esperem que ajudi a alleugerir la calor”, ha manifestat la regidora d’Educació, Anabel Moreno (Vivim). Els aparells arribaran a tots els centres educatius, tant públics com concertats, a excepció de les escoles bressol municipals i el Centre de Formació d’Adults, que ja disposen d’aire condicionat.

La reivindicació continua

La presidenta de la Fampa, Sandra Maté, ha deixat clar que la campanya contra la calor a les aules no ha finalitzat pel fet de dotar els centres de ventiladors. “També volem posar tendals als patis i que cada classe es monitoritzi amb termòmetre per tal que s’apliquin els protocols per a temperatures superiors a 27 graus, tal com marca la Llei”.
La Fampa exigeix a la Generalitat que adapti les condicions dels edificis educatius als estàndard d’eficiència energètica que promou la Unió Europea i que lideri un projecte de climatització de les aules igualitari per a tots els centres del territori. “Deixar aquesta iniciativa en mans dels ajuntaments només crearia desigualtats entre municipis i els infants han de tenir els mateixos drets a tot Catalunya”, opina Maté.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari