‘Els videojocs i els jocs d’apostes són la pandèmia de la infància i l’adolescència’

La psicòloga Cristina Martínez, de l’Hospital de Mataró, va oferir aquest dimecres una xerrada virtual en el marc de la campanya ‘Juga amb cap’

La psicòloga Cristina Martínez durant la xerrada en línia d'aquest dimecres
Sílvia Alquézar

Aprendre a conviure amb la tecnologia i fer-ne un ús responsable és un dels principals missatges que la psicòloga Cristina Martínez, de la unitat de joc patològic de l’Hospital de Mataró, va oferir aquest dimecres a la vintena de famílies que va participar a la xerrada en línia organitzada pel Punt d’Assessorament en Salut (PASSA) de l’Ajuntament en el marc de la campanya ‘Juga amb cap’, per prevenir els riscos dels jocs d’apostes i els jocs virtuals.

Són la pandèmia de la infància i l’adolescència. És el principal problema dels joves al primer món, ja que gairebé el 55% de la població entre 18 i 35 anys n’és consumidor regular”, va destacar Martínez, qui va oferir diversos consells per promoure les bones pràctiques. “Si se’n fa un ús controlat i equilibrat amb altres activitats i no interfereixen en les obligacions ni en el temps lliure, no hi ha cap problema”, assegura la psicòloga, qui considera que és important establir unes normes –que es poden pactar amb els fills– per evitar que l’afició es converteixi en una addicció.

Hem d’estar alerta per detectar si els nostres fills estan més irritables, nerviosos o ansiosos si se’ls priva d’aquests tipus de jocs. Un altre símptome és l’aïllament del seu entorn com la família i els amics”, va explicar la doctora, tot destacant el paper capdal que juga la família en la detecció i la prevenció de l’addicció. “Si es confirma el problema, és recomanable iniciar un tractament psicològic especialitzat per estudiar la causa de l’addicció i treballar-hi directament”, va remarcar Martínez.

Deixa un comentari