Engega la Jornada Ciutat i Educació amb la presentació de l’estudi de diagnosi del PEC

L’objectiu de l’activitat és crear un espai de debat sobre el model de ciutat educadora

Per donar a conèixer tota la feina feta per elaborar el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), l’Ajuntament ha organitzat la primera Jornada Ciutat i Educació, que entre avui i demà reunirà més de 70 persones a la Casa de la (de 18 a 21h), per debatre sobre educació i establir les línies estratègiques que es volen tirar endavant al municipi en matèria educativa. Els participants a la jornada no només són persones vinculades al món de l’ensenyament, com professors, AMPAs i famílies, sinó que pertanyen a tots els àmbits de la societat, com entitats veïnals, esportives, persones a títol individual i fins i tot representants del sector empresarial.

El PEC, aprovat pel Ple al setembre del 2006, és un procés que té com a objectiu que les administracions, centres educatius i formatius, famílies i entitats treballin conjuntament al servei de tothom per definir les línies d’actuació en matèria educativa, més enllà de l’ensenyament formal. Durant aquest temps, s’han dut a terme enquestes a més de 300 persones, que han donat la seva aportació sobre el model de ciutat educadora que volen per Montcada i també s’ha elaborat una primera diagnosi que es presenta avui, primer dia de la Jornada.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), i la diputada de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Carme Suárez, són els encarregats d’inaugurar l’acte, que estarà dinamitzat per la regidora delegada del PEC, M. Teresa Gallego (PSC). La primera activitat que es durà a terme serà la presentació de l’estat actual del PEC, a càrrec del grup impulsor del projecte. Demà, la jornada tindrà un caràcter més aviat pràctic i tots els participants, reunits en grups, elaboraran un treball que es posarà en comú al final de l’activitat. El PEC es divideix en tres eixos, que són escola i entorn, progrés i formació al llarg de la vida i convivència i civisme, intervenint des d’uns criteris d’integralitat i transversalitat. L’Ajuntament ha fet una crida a les persones interessades a donar la seva opinió sobre el PEC, encara que no s’hagin inscrit a la Jornada. Per fer arribar els seus suggeriments, el Consistori ha habilitat l’adreça de correu electrònic [email protected].

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari