‘Entre veïnes’, una crida a la sororitat

Dones vinculades a diferents entitats volen crear una xarxa de suport des de la perspectiva de gènere

Membres del projecte ‘Entre veïnes’, davant d’un mural del barri
Laura Grau

Dones de Can Sant Joan vinculades a diferents entitats del barri s’han unit per impulsar Entre veïnes, un projecte basat en la sororitat. “Volem crear una xarxa de suport on dones de diferents edats, situacions­ personals i procedències puguin trobar un espai on compartir experiències i inquietuds”, explica Carmen Fructuoso, de l’entitat La Perifèrica –vinculada al programa comunitari Cultura i Barri i l’AV.
La primera trobada per posar fil a l’agulla va tenir lloc a principi d’any a l’Hotel d’Entitats. “Ens va sorprendre que hi vinguessin més d’una vintena de dones, interessades majoritàriament a fer activitats relacionades amb l’oci i les cures personals”, recorda l’activista, qui defensa un projecte integrador, des de la perspectiva de gènere, que també s’estengui al barri de la Ribera.

Propostes

Entre veïnes vol recuperar activitats que ja s’havien fet abans de la pandèmia, com els tallers de tai-txí, i proposar-ne de noves que puguin engrescar més dones, com classes de ioga i country i tallers de sabó artesanal i de cuina, entre d’altres. “També estem valorant organitzar un mercat d’intercanvi o una biblioteca de les coses, en què la gent es presti objectes que necessiti puntualment per no haver-los de comprar”, explica Patricia Rivera, dinamitzadora de Cultura i Barri.
Les dones interessades en la iniciativa poden enviar un correu electrònic a [email protected] o bé, consultar el compte d’Instagram @culturaibarri.

Deixa un comentari