Es posa en marxa la campanya 2007 de vacunació contra el virus de la grip

La vacuna es pot fer als dos Centres d’Atenció Primària de Montcada i el dispensari de Can Sant Joan

Els dos centres d’atenció primària de Montcada, el del centre i el de Pla d’en Coll, i el dispensari de Can Sant Joan han posat en marxa la campanya 2007 de vacunació contra el virus de la grip. Les autoritats sanitàries recomanen que es posin la injecció els majors de 60 anys, els malalts crònics, les embarassades i les persones que, per la seva feina, estan en contacte amb altres que poden suposar un risc de contagi, com els professors o el personal sanitari. La vacuna és el principal mètode de prevenció de la grip, sobretot en persones grans i pacients amb malalties cròniques com diabètics, asmàtics i cardiòpates, entre d’altres. El medicament, però, només protegeix durant una temporada i per tant, és necessari vacunar-se tots els anys i fer-ho abans que comenci una possible epidèmia de grip.

Fins aquest dijous, les persones que tenen recomanada la vacuna poden anar directament als ambulatoris o al dispensari per posar-se-la, sense necessitat de demanar cita prèvia. A partir de dilluns vinent, tothom que vulgui la vacuna haurà de sol·licitar dia i hora per visitar la infermera. L’any passat, a Montcada es van injectar prop de 3.000 vacunes i segons les dades de l’Equip d’Atenció Primària, l’EAP, de Montcada, només del 45% del col·lectiu que la té indicada se la va posar. Des de la Regidoria de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament també es vol fer incidència en la necessitat de posar-se la vacuna, especialment en aquelles persones que la tenen recomanada. La injecció s’adreça, per damunt de tot, a les persones grans i als malalts crònics.
Per la seva banda, el coordinador de l’Equip d’Atenció Primària de Montcada, Miquel Barbany, ha manifestat que durant els últims anys, la grip no s’ha manifestat amb molta incidència al municipi i que no s’ha de confondre aquesta malaltia vírica amb un refredat. Totes dues malalties tenen símptomes semblants inicialment, encara que la grip pot començar de forma més brusca. La grip provoca febres més elevades que el refredat comú, dolor muscular, cansament i símptomes gastrointestinals.
La campanya oficial de vacunació de la grip acabarà oficialment a final de novembre. Des del telèfon de Sanitat Respon, el 902 111 444 també es pot demanar dia i hora per vacunar-se. D’altra banda, l’Equip d’Atenció Primària de Montcada i Reixac ha posat en marxa ja la campanya de vacunació a les escoles.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari