Homenatge a les dones que van participar a la vaga de Motor Ibèrica a l’any 1976

L’acte, organitzat per l’Oficina d’Atenció a la Dona, es farà a l’Auditori a les 19.30h

Avui, a les 19.30h, l’Oficina d’Atenció a la Dona organitza a l’Auditori un reconeixement públic a les vuit dones que van participar a la tancada, a l’any 1976 a l’església del Palomar del barri de Sant Andreu de Barcelona, en suport a la vaga de Motor Ibèrica dels seus marits.

A l’homenatge assistiran representants del Departament de Treball, de l’Institut Català de les Dones, de la Secretaria de les dones dels sindicats CCOO i UGT, així com algunes de les protagonistes d’aquests fets històrics. També s’ha convidat al primer alcalde de la democràcia, Josep Maria Campos –qui també va treballar a Motor Ibèrica– i al Consell Municipal de Dones.

La tancada de protesta, en què va participar un bon nombre de montcadenques, va aplegar durant un mes un centenar de dones amb els seus fills a l’església de Sant Andreu del Palomar de Barcelona. El tancament va atraure la solidaritat popular i les manifestants van rebre la visita de diferents líders sindicals, com Marcelino Camacho i Santiago Ariza, de CCOO (a la foto). Al final, les dones van ser dessallotjades per la força.

En concret, les vuit homenatjades són Felisa Miranda, Mercedes López, Dolores Díaz, Rosa Fornieles, Maria Dolores García, Dolores Resina, Justi Requena i Eulàlia Martínez. Durant l’acte serà presentat i es projectarà el documental “La tancada de les dones- Motor Ibèrica”, que repassa el tancament a aquest recinte d’un total de 250 dones durant 28 dies en una protesta que va acabar amb una acció repressiva i un desallotjament violent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari