Homenatge a les vuit dones de la tancada de la Motor Ibèrica del 1976

L’Auditori es va omplir per veure l’acte i el documental que explica la seva història

L’Auditori va acollir ahir per la tarda un emotiu homenatge a les vuit montcadenques que al juny de 1976 va formar part del grup de 170 dones que van estar tancades durant 28 dies a l’església del Palomar del barri de Sant Andreu donant suport als seus marits, treballadors de Motor Ibèrica que estaven en vaga.

Felisa Miranda, Mercedes López, Lolita Díaz, Rosa Fornieles, María Dolores García, Dolores Resina, Justi Requena i Eulàlia Martínez, que no va poder acudir a l’acte, van rebre un reconeixement organitzat per la Regidoria de la Dona de l’Ajuntament de Montcada i Reixac a petició del Grup de Dones.

A l’Auditori, que estava gairebé ple, també es va poder veure el documental ‘La tancada de les dones-Motor Ibérica’ que repassa les vivències d’aquestes 8 dones durant la seva reivindicació que va acabar, de forma subtada, amb l’entrada de la policia amb una acció repressiva i un desallotjament violent. La protesta no va finalitzar bé i no va tenir el resultat esperat ja que els seus homes no van poder mantenir el seu lloc de treball a Motor-Ibérica. Tot i no aconseguir el que volien, Justi Requena, una d’aquestes dones, explica com li va canviar la vida, i la manera de pensar, després de la tancada a Sant Andreu.

L’homenatge a l’Auditori també va comptar amb la presència de l’alcalde, César Arrizabalaga; la regidora de Dona i Igualtat, Maria Teresa Gallego; Raquel Saco, cap de la direcció d’Igualtat d’Oportunitats en el treball del Departament de Treball de la Generalitat, així com a representants de l’Institut Català de les Dones i dels sindicats UGT i Comissions Obreres. La regidora de Dona i Igualtat, Maria Teresa Gallego, va destacar els mèrits d’aquest grup de dones que fins i tot es van tancar amb els seus fills per fer una protesta en una època molt complicada.

Tothom que vulgui veure el documental sobre aquesta tancada, que ja ha complert els 32 anys, ho podrà fer a dos webs: la futura ‘laveu.cat’ i a ‘tvclot.com’.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari