Emotiu homenatge a Joaquim Castellví amb motiu del seu nomenament com a Fill Adoptiu del municipi

La seva dedicació i compromís amb la difusió i ensenyança de la sardana arreu del municipi han motivat la distinció

Castellví, rebent la distinció de mans de l'alcalde i el regidor de Cultura i Patrimoni
Castellví ha estat acompanyat en tot moment per la seva família
Castellví, acompanyat de tots els regidors
Castellví, ballant sardanes al costat de la seva esposa, Pilar, i la seva filla M. Rosa

La plaça del Poble de Terra Nostra ha estat aquest diumenge l’escenari d’un càlid i emotiu homenatge a un dels veïns més apreciats del barri, Joaquim Castellví, president de l’Agrupació Sardanista de Terra Nostra, avui nomenat per l’Ajuntament Fill Adoptiu del municipi. En un Ple extraordinari inusual, pel fet que s’ha fet en un espai públic a l’aire lliure -la segona vegada en la història de la democràcia-, els portaveus de tots els grups han expressat la seva satisfacció pel reconeixement i han coincidit a destacar l’aportació feta per Castellví a la cultura local, així com les seves qualitats humanes.

La dedicació a l’entitat que presideix des del 1988 i el seu compromís amb la difusió i ensenyança de la sardana arreu del municipi han estat el que han motivat la distinció, a proposta de l’AV Terra Nostra i de la mateixa Agrupació Sardanista. Durant molts anys, Castellví, que ara en té 89, ha donat classes a escoles i equipaments. També ha estat molt implicat amb la vida social del seu barri, on resideix des de l’any 1962, organitzant el torneig d’escacs de festa major, formant part de la Comissió de festes i ensenyant sardanes als alumnes del Mitja Costa, entre d’altres. És per això que la plaça del Poble s’ha omplert de públic de totes les edats amb motiu de l’homenatge a qui ha estat i continua sent tot un referent per al veïnat.

L’homenatjat ha aprofitat la seva intervenció per compartir el reconeixement amb la família i els companys que han format part de la història de l’Agrupació Sardanista

“La veritat és que no m’esperava rebre aquest nomenament, ha estat una sorpresa; em sento molt agraït”, ha manifestat Castellví després de rebre la distinció en mans de l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), i del regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell (PSC). L’homenatjat ha aprofitat la seva intervenció per compartir el reconeixement amb la família i els companys que han format part de la història de l’Agrupació Sardanista i ha fet públic el seu desig per garantir la continuïtat del seu llegat: “Vull que la sardana s’ensenyi a les escoles”.

Acompanyat de la seva esposa, Pilar, i els seus tres fills, Joaquim, Rosa M. i Pili, Castellví ha seguit amb emoció totes les intervencions que s’han fet al llarg del matí.

“És un orgull poder fer aquest reconeixement a una persona que s’ha distingit pel seu compromís amb la cultura del municipi i que ha estat sempre molt lligada al teixit social”, ha manifestat l’alcalde.

Carandell ha estat l’encarregat de repassar la trajectòria vital de Castellví i el seu vincle amb el poble. “Les sardanes a Montcada i Reixac no s’estenen sense la seva figura, ens ha transmés la seva passió per una de les màximes expressions de la cultura catalana”, ha dit.

És un orgull poder fer aquest reconeixement a una persona que s’ha distingit pel seu compromís amb la cultura del municipi i que ha estat sempre molt lligada al teixit social

Bartolo Egea, alcalde

La portaveu del PSC, Nani López, ha traslladat el seu agraïment a Castellví per “la dedicació a la promoció dels valors que transmet la sardana”. Laura Campos (ECP) ha destacat el compromís social de l’homenatjat: “Ha treballat tota la vida per als altres sense esperar res a canvi”. Jordi Sánchez (ERC) s’ha referit al “tarannà positiu i constructiu” de Castellví, a qui ha definit com un home bo i estimat per tothom.

David Zambrana (PP) ha qualificat el president de l’Agrupació Sardanista d’“exemple a seguir”. Rafa Ruiz (Vivim) l’ha reconegut com a “pilar fonamental” per a la preservació de la sardana a casa nostra. I finalment, Santiago Hernández (Vox) ha valorat el seu treball “discret” però, alhora, intens en favor del municipi.

Implicació d’entitats

Les lloances a Castellví han continuat amb intervencions de representants de l’AV Terra Nostra, els Amics de Reixac, l’Associació Cultural Montcada i l’escola Mitja Costa. Entitats del món cultural del municipi també s’hi han afegit a l’homenatge, com ara els Dracs i Diables de Can Sant Joan, els Castellers, el Ball de Gitanes de La Unió, els Cavallets i Capgrossos de La Unió, els Gegants de Terra Nostra i els Capgrossos de Montcada.

Després de les actuacions dels grups esmentats, l’acte ha acabat amb la interpretació de la Santa Espina i una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Xaloc, coincidint amb la celebració de la Festa de la Rosa organitzada per l’AV.

Castellví, al centre de la imatge, amb representants de l’AV i els gunayadors del concurs de roses, família Rivera, Filli Medrano i Carmen Ostos Berta Barcons

Deixa un comentari