Inaugurada la mostra dels 25 anys de la Cooperativa d’Escoles Bressol

L’últim Pleva aprovar l’ampliació i reforma de la llar d’infant de la Font Freda que gestiona l’entitat

La Cooperativa d’Escoles Bressol de Montcada i Reixac ha donat el tret de sortida als actes de celebració del seu 25è aniversari. Ahir, a la Casa de la Vila, es va inaugurar l’exposició que repassa el seu treball amb uns 2.000 nens des de la seva fundació, l’any 1983. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, César Arrizabalaga, i de la regidora d’Educació, Ana Rivas, ambdós del PSC, i hi van assistir un bon número d’ex-alumnes que han passat per les llars d’infants que gestiona la Cooperativa, la de la plaça Lluís Companys i la del Font Freda.

L’exposició, que es podrà visitar fins divendres, fa un repàs de fotografies i treballs d’antics alumnes i també inclou un mural cronològic sobre la reivindicació que l’entitat va protagonitzar, a principis dels anys 80, per reclamar al govern autonòmic que es fes càrrec de l’educació dels nens de 0 a 3 anys. A més del passat, durant la inauguració també es va parlar del futur, especialment de l’aprovació, a l’últim Ple de l’Ajuntament, d’una partida per reformar l’Escola Bressol Font Freda. Valorat en 530.000 euros, el projecte inclou l’ampliació de la seva capacitat amb dues noves aules, que augmentarà les seves places de 41 a 74, la construcció d’una cuina pròpia i la reforma integral de l’edifici. Encarna Fernández, directora de la Cooperativa, considera que aquest projecte acabarà amb l’actual limitació en el número de places, que provoca que molts nens es quedin fora en el període de pre-inscripció.

El projecte que es va aprovar al ple del passat dijous 28 de febrer també inclou la possibilitat de que la gestió de l’equipament passi a ser municipal. Ana Rivas, regidora d’Educació, explica que l’entitat veu amb bons ulls la proposta ja que rebrà una bona injecció econòmica i passarà a formar part de la xarxa municipal d’escoles bressol.

A l’acte d’inauguració, l’Ajuntament va obsequiar, amb una litografia del pintor Joan Capella, a les tres directores de la Cooperativa. Com a cloenda d’aquesta exposició, es farà una festa, aquest divendres, a dos quarts de sis, a la plaça de l’Església. L’AMPA també prepara una jornada sobre el 25è aniversari a mitjans de maig.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari