Integració inicia un projecte per afavorir el procés d’adaptació

El programa posa en marxa un espai de trobada per a dones

El Museu Municipal va fer una visita guiada a la Casa de les Aigües per a les dones del programa d'Integració
Sílvia Alquézar

La Regidoria d’Integració ha posat en marxa una nova iniciativa per afavorir l’adaptació de les persones nouvingudes que arriben al país per retrobar-se amb la seva família. Durant l’últim trimestre d’aquest any, el departament municipal ha creat un grup de trobada i acollida per a dones reagrupades que, amb l’excusa d’aprendre l’idioma, poden sortir del seu entorn familiar. Fins ara, l’Ajuntament només feia assessorament durant el tràmit del reagrupament, un dels més sol·licitats malgrat la conjuntura actual. “Hem volgut donar un pas més posant en marxa aquest projecte que ajuda les persones a conèixer millor el seu entorn i compartir la seva experiència”, explica la regidora d’Integració, Elisabet González (CiU). La iniciativa inclou classes de castellà i català, a més de sessions informatives sobre els recursos dels quals disposen al municipi. També fan sortides culturals com la visita a la Casa de les Aigües que va tenir lloc el 20 de novembre amb la col·laboració del Museu Municipal. Una de les claus perquè les dones puguin accedir a aquesta formació és el servei de ludoteca que s’ofereix per als seus fills a l’Espai Kursaal, sense el qual no podrien assistir-hi.

 

El grup de trobada va començara l’octubre passat amb una desena de dones de diverses procedències. Totes han arribat al nostre país per retrobar-se amb els seus respectius marits, que treballen aquí des de fa un temps. Aquest és el cas de Larisa Sargsgan, llicenciada en periodisme i turisme a Armènia. Amb dos fills, de 7 i 2 anys, no té gaire temps per relacionar-se amb altres persones, aprendre l’idioma i buscar feina. “Aquest projecte m’està sent molt útil perquè puc millorar el meu coneixement del català i el castellà i em permet conèixer altres dones amb les quals comparteixo una experiència que també estan vivint”, comenta Larisa, qui valora molt positivament iniciatives com les que ha posat en marxa Integració “perquè ens obre una porta per desenvolupar-nos a nivell personal i laboral”.

Aquesta opinió també la comparteix Souad Nil, una jove marroquina que fa poc més d’un any que va arribar a Espanya per viure amb el seu marit, que ja fa 10 anys que viu aquí. “Com que la nena és encara molt petita, estic molt a casa i no tinc oportunitats d’aprendre millor l’idioma”, diu Souad, que té els estudis de batxillerat finalitzats al seu país, però el títol no està convalidat a Espanya, el mateix que li succeix a Larisa. “Aquest és un altre dels problemes amb què ens trobem, tot i que tenim la formació”, apunta Souad, qui també ha lloat el projecte perquè “és una experiència molt enriquidora que ens serveix per sortir de casa i sentir-nos útils”. Les sessions de formació es fan els dimarts i els dijous, de 9.30 a 11.30h, al Kursaal.

Seccions:

Deixa un comentari