Ja està a la venda ‘Montcada i Reixac desapareguda’

El nou volum de l’editorial Efadós l’ha coordinat l’historiador montcadenc Jaume Alcázar

L'historiador montcadenc Jaume Alcázar amb el seu nou llibre 'Montcada i Reixac desapareguda'
Sílvia Alquézar
D'esquerra a dreta, Laura Campos, Jaume Alcázar i Mónica Martínez durant la presentació del llibre 'Montcada i Reixac desapareguda'

L’historiador montcadenc Jaume Alcázar va presentar aquest dimecres a l’Auditori Municipal el llibre ‘Montcada i Reixac desapareguda’, de l’editorial Efedós, que repassa en imatges el passat del municipi des de final del segle XIX fins a mitjan del XX. El nou volum, amb un format més breu que el seu antecessor –‘L’Abans’ (2009)–, conté 160 fotografies en blanc i negre i forma part de la col·lecció ‘Catalunya desapareguda’ de la mateixa editorial. L’àlbum recorre el passat urbanístic, industrial i social del municipi i inclou imatges que no van tenir cabuda en l’anterior volum i d’altres de noves, localitzades posteriorment. És un llibre per tancar els ulls i somiar; una caixa de sensacions a partir dels petits detalls que es redescobreixen a cada fotografia ”, va dir l’autor, molt content de poder compartir la publicació “amb la gent del meu poble”.

A l’acte de presentació van assistir l’alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, ambdues d’ICV-EUiA. “És un llibre per conèixer i entendre el passat i el present del municipi i sentir-nos orgullosos de ser de Montcada ”, va manifestar Campos, qui va destacar algunes fotografies relacionades amb l’arribada del ferrocarril a la ciutat, tot desitjant que en futurs volums es puguin incloure imatges del soterrament de les vies de l’R2. Per la seva banda, Martínez va agrair a Alcázar la seva dedicació per recuperar la història del nostre municipi”. El llibre es pot adquirir al preu de 22 euros a l’establiment Trimer i a la Fira del Llibre que tindrà lloc el pròxim diumenge al carrer Major.

Seccions:

Deixa un comentari