Joaquim Bohigas, Maria Canga, Laura Balcell i Fran Delgado guanyen la cinquena edició

El veredicte va tenir lloc aquest dimecres en un acte a l’Auditori en què també es va presentar el fanzine ‘Creadores de rebel·lió’

Els premiats Laura Balcell, Maria Canga i Fran Delgado –al centre– amb l’alcaldessa, Laura Campos, i la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere
Premsa Ajuntament
El gironí Joaquim Bohigas, amb el relat ‘Trencar les cordes’, i els montcadencs Maria Canga, amb ‘No evolución’; Laura Balcell, amb ‘Un dinar per no oblidar’; i Fran Delgado, amb ‘Et sona?’ són els guanyadors de la quarta edició de la cinquena edició del concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?’, convocat per l’Ajuntament per donar visibilitat i reivindicar els drets de les dones a través de la literatura. El guardó està dotat amb 200 euros per a cadascú dels guardonats i ha comptat aquest any amb la participació de 40 persones.
L’acte de lliurament de premis va tenir lloc aquest dimecres a l’Auditori Municipal i, enguany, va tenir un caràcter especial perquè es va presentar el fanzine que recull els textos guanyadors de les cinc edicions del certamen, amb una participació de 165 microrelats. Amb el nom ‘Creadores de rebel·lió’, la publicació recull els textos acompanyats de les il·lustracions de joves del municipi que van participar a un taller d’il·lustració que es va fer a Can Tauler a final del 2018. 
L’activitat va anar a càrrec del col·lectiu Umbral 4.3, que va col·laborar també amb l’acte de presentació de la revista amb l’elaboració d’una il·lustració en directe.  “És molt important inculcar al jovent el principi de la igualtat perquè són el futur de la nostra societat”, va destacar l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), durant l’acte, al qual també va assistir la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere (Círculo). Campos va posar en valor el certamen, amb una participació cada vegada més elevada que l’ha consolidat com una de les cites literàries i culturals del municipi. “També em satisfà veure que hi ha autors de Montcada entre els premiats i els participants, fet que demostra que tenim una potent afició per escriure a la ciutat”, va dir l’edil, qui va recordar altres iniciatives municipals per erradicar les violències masclistes i promoure la igualtat com el procés participatiu per escollir quatre frases que s’han exposat al mobiliari de la via pública.
Seccions:

Deixa un comentari