Justícia convida les entitats a afegir-se als treballs en benefici de la comunitat

El subdirector general d’execució de mesures penals a la comunitat, Marc Cerón, va oferir ahir una xerrada

A Catalunya l’any passat es van comptabilitzar un milió d’hores de treballs en benefici a la comunitat efectuats per persones a qui se’ls ha imputat un delicte lleu o menys greu i que compensen la falta amb tasques socials. Aquest programa el desenvolupa el Departament de Justícia i Montcada hi col·labora des de fa uns mesos, fent-ne difusió a través del portal d’entitats municipal o bé amb actes com la xerrada per a entitats que ahir dimecres, 3 de març, va oferir a la Casa de la Vila, convidat per Participació Ciutadana, el subdirector general d’execució de mesures penals a la comunicat, Marc Cerón, acompanyat del director de l’Àrea de Presidència, Román Castro. Els treballs en benefici de la comunitat (TBC) són una de les modalitats de les mesures penals alternatives, que pretenen afavorir l’educació i la inserció social i laboral de la persona infractora.

 

Es tracta sempre de gent a la qual se l’apliquen condemnes de presó inferiors a dos anys o bé que no hagin comès cap altra falta anteriorment. “Amb aquest projecte donem una nova oportunitat a aquest col·lectiu a través de treball del qual es pot beneficiar una entitat, però que mai suposa la pèrdua d’un lloc de feina o una retribució econòmica”, va explicar ahir Cerón, qui ha fet un balanç positiu del desenvolupament del programa a tot Catalunya, ja que “ha beneficiat casals de gent gran, entitats socials i clubs esportius”. A Montcada, algunes associacions s’han interessat per incorporar persones autores de delictes lleus, tot i que el públic de la xerrada d’ahir va ser escàs.

 

El ventall de possibilitats de col·laboració de persones que volen compensar la seva falta amb treball social és molt ample, amb tasques d’atenció i ajuda a gent gran, en menjadors escolars, a malalts, banc d’aliments, discapacitats. També s’hi pot col·laborar en campanyes puntuals com Reis, Nadal, casals d’estiu o bé en accions formatives com alfabetització, orientació laboral, idiomes per a estrangeres o prevenció de drogodepèndències. Les associacions interessades a participar en aquest projecte poden trobar informació al web d’entitats allotjat a www.montcada.cat o bé al web de la Generalitat, a l’espai www.gencat.cat/justicia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari