La ciutadania prefereix viure a casa mentre tingui autonomia

Així es desprèn de l’enquesta sobre el model d’envelliment elaborada per l’Ajuntament, on han participat 120 persones

Un total de 120 persones ha participat a l'enquesta sobre l'envelliment
Premsa Ajuntament

Un 70% de les persones que van participar a l’enquesta sobre envelliment efectuada per l’Ajuntament l’estiu passat mostren la seva voluntat de ser ateses a casa, amb assistència, quan siguin grans. Del 30% restant, un 12 % prefereix viure a casa de familiars, el 10% a una residència i l’altre 8%, en habitatges cooperatius o soles a casa. Un total de 120 persones va respondre el qüestionari, que es va efectuar en línia i de forma presencial en dos dies de mercat setmanal (Pla d’en Coll i Can Sant Joan). Aquesta acció s’emmarca en el programa Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans i pretenia copsar l’opinió ciutadana respecte el model d’assistència durant l’envelliment.

L’enquesta també plantejava a la ciutadania quines característiques voldria que tingués una residència i la majoria, un 83%, ha contestat que un preu assequible. Els motius pels quals portarien a la persona a anar a viure a aquest tipus d’instal·lacions són, en un 61% el fet de no poder seguir a casa seva mentre que l’opció de marxar quan encara tingui autonomia té menys pes. Un 38% del total té una opinió positiva de les residències; un 33%, negativa; i el 29% restant, indiferent. El 62% de les persones enquestades assegura que la Covid-19 no li ha generat sentiment de por, indefensió o rebuig envers aquests equipaments; sí que els hi ha provocat a un 31% mentre que un 7% es manté indiferent.

D’altra banda, el 52% de les persones enquestades afirma que li agradaria participar en un projecte per compartir habitatge entre persones grans i joves, mentre que el 37% no hi té interès i l’11% restant no ho té clar, només hi prendria part a temporades o bé, en funció de les persones amb què hi hagués de viure.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari