La CNEE inicia el nou curs amb l’objectiu d’implicar més professionals en el seu projecte

El grup treballa a favor dels alumnes amb necessitats educatives especials

La Comissió de Necessitats Educatives Especials (CNEE) comença calendari de reunions avui dilluns (19h), amb una trobada de les famílies, a l’edifici de l’Ajuntament. Un dels seus principals objectius per a aquest curs és implicar el màxim de centres educatius possible en el seu projecte, basat en l’educació en la diferència. La portaveu de la CNEE, Carolina Ibáñez, ha indicat que “volen que totes les famílies afectades d’infants i joves entre 0 i 18 anys, les AMPA, les direccions dels centres educatius, professors i altres estaments continuïn col·laborant amb la comissió”. La primera trobada d’aquest curs de tots els membres de la CNEE tindrà lloc l’1 d’octubre, a les 15.15h, a l’Ajuntament.

D’altra banda, la CNEE proposarà a la Regidoria d’Educació que convoqui reunions amb les direccions dels centres educatius de primària i secundària del municipi, per informar-lis sobre les afectacions que es poden tractar a la unitat de logopèdia que hi ha a Montcada, ubicada al centre de rehablitació del carrer Lleida (Montcada Nova). Tot i que els professionals del servei han fet trobades amb les escoles, els ambulatoris i l’Equip d’Atenció Primària (EAP), “sembla que la informació no ha acabat d’arribar bé, perquè la derivació de casos és menor a l’esperada”, ha indicat Ibáñez. Precisament, la manca d’usuaris pot provocar que el servei de Montcada deixi d’estar operatiu i que els afectats hagin de desplaçar-se a Barcelona.

Al centre de rehabilitació treballa una logopeda que atén les derivacions que fan els metges de capçalera, els pediatres o l’EAP, és a dir, no accepta pacients sense prescripció tècnica. A Montcada es dóna atenció grupal i sovint és difícil crear grups de persones que tinguin edats similars i la mateixa patologia. Les afectacions que es tracten a Montcada són afàsies, disàrtries, anomalies dentofacials, problemes de veu, trastorns de la gendència i laringetomitzats. Dins les disàrtries, que és un grup ample de patologies, al municipi es tracten problemes articulatoris i disfonies, patologies que majoritàriament presenten els infants.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari