La confecció del cinquè tapís és l’acte central del Dia Mundial de la Sida

El lema d’aquest any és l’eradicació de la discriminació dels malalts en el món laboral

La confecció del cinquè tapís en record a les víctimes de la Sida de Montcada, divendres a la set de la tarda a la plaça de l’Església, és l’acte central del Dia Mundial de la malaltia al municipi, oficialment és l’1 de desembre, el pròxim dissabte. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, des de l’1 de gener de 1981 fins al 30 de setembre d’aquest any, al municipi s’han registrat 89 casos de Sida, dels quals, 52 han culminat amb la mort del malalt.
El lema d’aquest any del Dia Mundial de la Sida és l’eradicació de la discriminació dels malalts en el món laboral. Per donar a conèixer aquest missatge, a Montcada, a més del tapís, es fan altres activitats com tallers i exposicions, als centres cívics i a l’Espai Jove Can Tauler. Tot i les campanyes anuals sobre la Sida, les dades mostren que la malaltia continua tenint incidència i sobretot en relacions heterosexuals.
Ara per ara, unes vint-i-cinc entitats han mostrat la seva intenció de participar a l’activitat i la Regidoria de Salut Pública i Consum, organitzadora dels actes conjuntament amb el departament d’Infància i Joventut, manté obertes les inscripcions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari