La cultura tradicional i popular pren més protagonisme a la Festa Major

Les colles de Gegants, Castellers, Diables i Gitanes tenen més protagonisme al programa festiu

La cultura tradicional i popular ha tingut més pes que mai a la Festa Major 2024, amb especial protagonisme el dia del pregó, però també la resta de jornades. Dissabte, es va celebrar el Convit dels Montcada i una cercavila amb els Gegants i els Capgrossos de Montcada i Reixac i les Gitanes de La Unió de Mas Rampinyo, que van estar acompanyats de colles de fora com el Ball de Galeres de Reus, la Mulassa de Valls amb els grallers la Capona i els centenaris Gegants de Sitges.

Una altra actuació destacada va ser la Porta de l’Infern, dissabte a la nit, a càrrec de la Colla de Drac i Diables de Can Sant Joan, que va recrear una llegenda del món dels ibers inspirada en el poblat de Les Maleses, sota les ordres del director teatral David Velasco. Posteriorment, els de Montcada van protagonitzar un espectacular correfoc pel carrer Major amb les colles Forces Infernals de Poblenou i Pineda de Mar.

I, diumenge, els Castellers de Montcada i Reixac van celebrar la Diada de Festa Major, coincidint amb el seu desè aniversari, amb la visita de les colles de Mollet, Adroc de Sant Andreu de la Barca, Matossers de Molins de Rei. No hi van faltar les havaneres de l’Espingari, que van omplir la plaça de l’Església diumenge al vespre, ni les sardanes, amb les cobles Contemporània i La Principal de Terrassa. Dilluns també es va fer una cercavila infantil de cultura popular i el tancament de festa, amenitzada per la xaranga Entrompats Band.

Deixa un comentari