“La distribució actual de la riquesa no afavoreix el compliment dels drets humans”

L’educador social Carlos Sánchez-Valverde inaugura el cicle sobre com construir un món més solidari

L'educador social Carlos Sánchez-Valverde durant la xerrada sobre la pobresa, aquest dimecres a la biblioteca de Can Sant Joan
Sílvia Alquézar

La xerrada sobre la pobresa de l’educador social Carlos Sánchez-Valverde va inaugurar aquest dimecres a la biblioteca de Can Sant Joan el cicle sobre com construir un món més solidari, organitzat per la Regidoria de Cooperació. El ponent, de la Fundació Olof Palme, va fer una repassada per les causes i les conseqüències de la pobresa, amb dades sobre les desigualtats al món com ara que el 20% de la població té el 80% de la riquesa mundial i que gairebé la meitat d’aquesta està en mans de només l’1% de la població. En el cas d’Espanya, Sánchez-Valverde va comentar que és el país d’Europa on han augmentat més les desigualtats i la pobresa. “Una de les conseqüències de la pobresa és la vulneració dels drets humans bàsics i la distribució actual de la riquesa no afavoreix el seu compliment”, va dir el conferenciant, qui també va defensar que la lluita contra la pobresa no ha de ser una qüestió de caritat.

 

La segona xerrada del cicle tindrà lloc el pròxim dimecres, 26 de gener, a la Biblioteca Elisenda (19h), a càrrec del periodista Xavier Amat, qui parlarà de la construcció d’una economia solidària amb les finances ètiques i la inversió responsable.

Seccions:

Deixa un comentari