La FAVMiR creu que els consells territorials no són necessaris perquè ja existeixen les AV

L’entitat diu a l’Ajuntament que el que ha de fer és potenciar l’associacionisme

La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (FAVMiR) ha emès un comunicat manifestant el seu desacord amb la creació dels Consells Territorials que impulsa l’Ajuntament com a fòrum de debat sobre els problemes que afecten els diferents sectors de Montcada i Reixac.
L’entitat considera que la creació d’un altre òrgan supramunicipal no té sentit, quan “ja existeixen associacions de veïns, que es preocupen pel veïnat, el seu barri i tota la ciutat”, ha manifestat el president de la FAVMiR, Antonio Cera, qui també ha demanat al Consistori que “potenciï l’associacionisme”.

L’Ajuntament s’ha compromès a crear el Consell Territorial del centre durant l’any 2008. El projecte, impulsat per la Regidoria de Participació Ciutadana, ha comptat amb la implicació de l’equip de postgrau de Participació i Desenvolupament de l’UAB i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’equip de treball de l’Autònoma ha celebrat diverses reunions des de setembre del 2006 amb membres de les entitats dels barris de Montcada Centre, Montcada Vella, la Ribera, Vallençana-Reixac i la urbanització del Bosc d’en Vilaró. Durant la diagnosi, l’equip ha pogut conèixer quines són les necessitats i preocupacions dels associats. Amb aquesta informació s’ha elaborat un document que informa i explica detalladament com ha de funcionar i organitzar-se un Consell Territorial.

El recull es va presentar a mitjan d’octubre als tècnics locals de Participació Ciutadana, en el marc d’una jornada de treball a la Casa de la Vila. El document, que es pot consultar al portal municipal d’entitats –a través del web montcada.cat–, inclou les principals conclusions que s’han extret de les reunions realitzades amb els membres de les entitats participants. Al juliol es va fer una jornada pública al Centre Cívic La Ribera (a la imatge).

El Consell Territorial del centre serà el primer que es creï a Montcada. Aquests ens tenen la finalitat de promoure i canalitzar una reflexió conjunta de les entitats i de la ciutadania entorn els diferents temes que afecten la vida quotidiana del seu barri. Segons diu el Reglament municipal de Participació Ciutadana, l’objectiu del Consell és corresponsabilitzar els ciutadans de les decisions que es prenen sobre un territori. El Consell tindrà una triple representació: política, d’entitats i de persones a títol individual. El Reglament fixa en 16 les persones que hauran de formar-hi part i el president haurà de ser l’alcalde o un regidor delegat. Entre d’altres, les funcions d’aquest organisme seran recollir valoracions o propostes del veïnat i de les entitats sobre el funcionament dels serveis municipals i les necessitats del territori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari