La Festa de les Cultures es consolida com un espai d’intercanvi

La celebració tindrà lloc al barri de la Ribera el pròxim 6 de novembre

La Festa de les Cultures, que organitzen la Regidoria d’Integració –en el marc del Pla Integral del barri– i la Taula Cívica, amb la col·laboració d’una desena d’entitats, tindrà lloc dissabte, 6 de novembre, a la plaça de la Ribera, a partir de les 10.30h. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es desenvolupa des del 2005, és aconseguir un coneixement i intercanvi mutu entre les diferents cultures que conviuen al municipi. “La festa ve a demostrar, de forma lúdica, que no hi ha tantes diferències entre nosaltres i la població nouvinguda”, ha indicat el regidor d’Integració, Carles Guijarro (PSC). El programa d’activitats inclou tallers multiculturals i també activitats que mostren el passat el municipi. Al llarg de la jornada hi haurà gastronomia d’arreu del món, artesania, jocs, pintura i música. Els col·lectius que donen suport a la Festa són Montcada Ciutat Solidària, Taarof bi Salam, Creu Roja, Tazumal, Amam, Amiic, Proide, Aserm, Associació Colombiana, AV Font Pudenta i AV Montcada centre.

 

Les activitats es dividiran en tres espais: el carrer,la haima i l’escenari. A la via pública hi haurà la cursa popular, la mostra gastronòmica, una batukada i el taller ‘Pintant els conflictes’. A la haima es podrà veure el teatre amb titelles ‘Explica’m un món’, tallers de polseres i d’henna, de trenetes i un altre de pintura de samarretes. Les actuacions es faran sobre l’escenari, a les 12.30h hi haurà ‘El cacaòtic conte de la xocolata’; a les 14h començaran les exhibicions de Catalunya, Colòmbia, l’Equador, el Marroc, Espanya i Nigèria; un taller de percussió corporal (17.30h) i ball flamenc (19h). Al llarg de tota la jornada es podran veure les exposicions ‘Unidades de Voces contra la Pobreza’, una sobre els diferents països representants a Montcada, una altra sobre l’estiueig i la Montcada Agrària i sobre el comerç just. També es reproduirà un audiovisual produït per Montcada Comunicació sobre la immigració dels veïns de la Ribera (el documental que s’adjunta en aquesta notícia). La novetat d’aquesta edició és una cursa popular (10.30h) –amb dues versions, per a infants i adults– i que rep el suport de la Joventut Atlètica Montcada. La prova dels adults és de tres quilòmetres i la d’infants, només pels carrers de la Ribera.

 

En el marc de la Festa de les Cultures, un any més es farà la Fira del comerç just, una iniciativa que col·labora amb l’eradicació de la pobresa i de la dependència econòmica dels països productors. A la Fira es vendran productes de comerç just, hi haurà tallers que parlen sobre l’explotació de la població infantil i adulta i sobre consum responsable; espectacles de cançons i de ball i una exposició sobre l’Amazònia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari