La Festa de les entitats treurà al carrer una vintena d’associacions

La jornada, organitzada per Participació Ciutadana, inclourà xerrades, tallers, actuacions musicals i de ball

La primera Festa de les entitats de Montcada i Reixac, organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana, anirà més enllà d’una mostra amb parades d’associacions, ja que bona part de la vintena de col·lectius que hi participarà han previst dur a terme activitats paral·leles per dinamitzar la jornada, que tindrà lloc aquest dissabte, 29 de maig, al carrer Major i la plaça de l’Església, de 10 a 22h. Han confirmat la seva assistència la Coordinadora de Grups de Rock, Producciones Callejeras, Escènica Jym’s, l’Associació Ballet Flamenco Triana, Creu Roja, Tazumal, Andròmines, Protecció Civil, Acer, el Grup de Medi Ambient, l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett, Adimir, Projecte Home, ASERM, Taarof bi Salam, Amics de Kasbas, IMIR, l’Esplai per a la Dona, la Fundació Engrunes, la Xarxa d’Intercanvi de la Ribera, ‘Los lunes al sol’ i el Front Actiu Català per a la Informàtica Lliure (FÀCIL).

 

Per a l’ocasió s’ha creat un logotip especial, que mostra l’escut de Montcada i Reixac en una bandera de caire festiu. La regidora de Participació Ciutadana, M. Teresa Gallego (PSC), ha afirmat en un comunicat que “estem molt satisfets del grau d’implicació de les entitats en l’organització d’aquesta festa. Estem segurs que serà tot un èxit i que aquesta serà la primera de les moltes altres edicions que vindran” i ha afegit que “l’activitat donarà a conèixer tot el que fan les entitats al llarg de l’any”.

 

 A la plaça de l’Església i el carrer Major s’ubicaran les carpes de les entitats, que donaran informació sobre la seva activitat. A la plaça de l’Església s’instal·larà un escenari en el que, al matí, es veurà una mostra de ball de Jym’s i la tabalada dels Diables de Can Sant Joan i, a la tarda, hi haurà una exhibició de folklore equatorià a càrrec d’ASERM, un concert de gospel organitzat de Síndrome de Rett, una actuació del Ballet Triana i un concert, al vespre, de la Coordinadora de Grups de Rock. L’organització habilitarà un espai comú amb carpes, per a activitats com contacontes, tallers de samarretes i d’elaboració de xapes, diverses xerrades i exposicions que aportaran les entitats, com 19 anys de la Coordinadora de Grups de Rock o Un passeig per La Paz, de Tazumal. Les activitats es faran a l’aire lliure.

 

Crítiques de la Favmir. La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) ha renunciat a participar a la Festa en considerar que “l’Ajuntament ha fet seva la mostra reivindicativa d’entitats veïnals que organitzàvem cada any”, segons el president del col·lectiu, Antonio Cera qui, d’altra banda, apunta que “des de la Favmir hàgim donat ordres a cap de les nostres entitats perquè no participin a la Festa”. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari