La Flama Canigó inaugura les revetlles locals

Enguany l’acte de rebuda s’ha fet de forma unitària a la plaça de l’Església

Arribada de la Flama del Canigó, a la plaça de l'Església
Fotos: Berta Barcons
Moment d'encesa de traspàs de la flama del Canigó a Montcada
Oriol Corral, de l'Abi, durant el seu discurs
Representants de les entitats organitzadores, al final de l'acte de la Flama del Canigó

L’Ateneu Domingo Fins, les colles de Castellers i Diables, La Unió, el Cim i l’AE El Turó van organitzar de forma unitària l’arribada de la Flama del Canigó el passat diumenge. L’acte es va fer a la plaça de l’Església amb el lema ‘El foc que ens agermana’ i va ser el preludi de les revetlles al carrer de Mas Rampinyo i del correfoc de Can Sant Joan i la posterior festa.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu, que té lloc entre el 22 i el 23 de juny. S’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país.

Revetlles populars

La revetlla de Can Sant Joan va omplir de taules la plaça Bosc de Can Sant Joan en un dels actes de la festa major del barri que més persones aglutina. També hi va haver força gent a la revetlla de Mas Rampinyo, celebrada a l’avinguda Catalunya. Segons La Unió, el sopar va comptar amb prop de 300 comensals, als quals es van afegir 100 persones més a l’hora del cava i la coca.

Una resposta a “La Flama Canigó inaugura les revetlles locals”

  1. E Vi Go E Vi Go ha dit:

    va ser una revetlla força controlada ,algun brètol solt es va fer notar però no era perillós per la salut només molest…Gràcies

Deixa un comentari