La Generalitat destinarà més de 900.000 euros a programes socials del municipi

El contracte inclou la participació del consistori en el seguiment i avaluació de les actuacions

El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, i l'alcaldessa, María Elena Pérez, durant la signatura del conveni
Premsa Ajuntament

El Departament de Benestar Social i Família atorgarà a l’Ajuntament de Montcada i Reixac un total de 943.185 euros en el marc del contracte programa per al quadrienni 2012-2015, per tal de destinar-los a serveis socials bàsics, incloent l’atenció domiciliària i de les persones en situació de dependència, la intervenció socioeducativa per a la infància, suport a les famílies en situació de vulnerabilitat, acollida i integració a persones nouvingudes i ajuts d’urgència social generada per la crisi econòmica. El conseller, Josep Lluís Cleries, i l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), van signar el document protocol·lari el 12 de juny a la seu del Departamen, al Palau del Mar de Barcelona. 

L’actual sistema de serveis socials estableix que les administracions públiques han de garantir l’accés universal als serveis socials bàsics i a les prestacions de servei garantides i el finançament del mòdul social d’aquestes prestacions. Per això, al 2008 es va establir un nou marc de coordinació, cooperació i col·laboració amb els ens locals, que partint del respecte a l’autonomia local, possibilita gestionar els serveis socials amb criteris d’economia, eficiència i eficàcia. Aquest és el segon Contracte Programa que l’Ajuntament signa amb la Generalitat, amb una durada de 4 anys.

El contracte contempla la col·laboració de l’Ajuntament en el disseny, implantació, seguiment i avaluació del sistema d’informació social. “És una bona notícia que l’aportació per al 2.012 en l’àmbit de la dependència s’hagi vist incrementada, especialment tenint en compte l’actual situació de crisi econòmica, però malauradament les necessitats de serveis socials han augmentat considerablement en els últims anys i n’hi ha d’altres àmbits en el que ens caldrien una major aportació”, ha expressat Pérez, qui també ha valorat positivament que el contracte-programa amb la Generalitat tingui continuïtat.

Seccions:

Deixa un comentari