La majoria d’alumnat accedeix al centre educatiu escollit en primera opció

El Consell Escolar Municipal fa balanç de la campanya de preinscripció i matriculació

El pròxim curs escolar començarà el 9 de setembre
Arxiu/ Sílvia Alquézar

El Consell Escolar Municipal (CEM), reunit el 19 de juny a la Casa de la Mina, ha fet balanç de la campanya de preinscripció i matriculació per al curs vinent. Segons l’inspector dels Serveis Territorials d’Educació a Montcada i Reixac, David Parrón, la majoria d’alumnat ha accedit al centre educatiu escollit en primera opció. A Infantil i Primària, de gairebé 400 sol·licituds, un total de 27 famílies no ha estat d’acord amb l’assignació, mentre que a l’ESO, de prop de 300 preinscripcions, només hi ha hagut 15 reclamacions. “La campanya ha anat força bé i no ha estat necessari tancar cap grup”, va destacar Parrón, qui també va subratllar que a Montcada i Reixac s’està fent un treball important per disminuir la segregació escolar, un fet que “disminueix l’oferta i, per tant, fa que hi hagi més possibilitats de tenir famílies en desacord amb la plaça adjudicada”, va afegir.

La campanya ha anat força bé i no ha estat necessari tancar cap grup

David Parrón, inspector

Aquest curs ha estat el primer en què l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) ha treballat a ple rendiment, amb totes les funcions desplegades. Les tècniques responsables del servei van valorar positivament la feina desenvolupada, tot remarcant que el recurs és de vital importància al municipi, donada la gran quantitat de matrícula viva que es registra cada any. Enguany, s’han atès fora de termini un total de 210 alumnes i, per al curs vinent, ja n’hi ha una cinquantena, als quals se’ls ha d’atorgar centre abans que comenci el pròxim curs, el 9 de setembre. El CEM també va informar dels dies de lliures disposició –el 4 de novembre de 2024, i el 3 de març, 2 de maig i 6 de juny del 2025– i dels dos festius locals –el 24 de setembre de 2024 i el 9 de juny de 2025.

Comiats

L’últim CEM d’aquest curs va ser molt especial amb el comiat a tres professionals que es jubilen. En nom de l’ens, la regidora d’Educació, Anabel Moreno (Vivim), va reconèixer la trajectòria de la directora de l’escola Elvira Cuyàs, Dolors Melero; l’educadora de l’EBM Font Freda i fundadora de les primeres llars d’infants al municipi, Carmen Mur, i la cap tècnica de la Regidoria d’Educació, Montse Marcos, a les quals va lliurar un obsequi. “Tinc sort d’haver-me dedicat a aquesta professió. Quan vaig arribar a Montcada, fa 26 anys, no coneixia res, però s’ha convertit en la meva segona casa, la trobaré a faltar”, va dir Melero, que ocupa la direcció des del 2008. En aquest sentit, també es va expressar Mur, per a qui treballar amb infants és un privilegi. “A qui li diuen que l’estimen a la feina? La canalla et dona tant sense demanar res a canvi”, va remarcar. Per la seva banda, Marcos ha desenvolupat tota la seva carrera en el vessant tècnic, sent la primera treballadora de la Regidoria d’Educació, fa 40 anys. “Porto l’educació al meu ADN, he tingut moltes companyes a l’Ajuntament i als centres, compartint la idea que l’educació és fonamental a la societat”, va dir.

Deixa un comentari