La Marató de sang es tanca amb 212 donacions

Un total de 241 persones van participar a la jornada, de les quals 21 van ser nous donants

La Marató de sang del 2013 s'ha tancat amb 212 donacions
Sílvia Alquézar

L’onzena edició de la Marató de sang es va tancar ahir dilluns amb un total de 212 donacions i la participació de 241 persones, de les quals 21 van ser nous donants i 29 van ser descartades per no complir alguns dels requisits mèdics. La sala institucional de la Casa de la Vila es va transformar en una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits (BST), que va comptar un any més amb el suport de l’Ajuntament.

 

Enguany, tampoc s’ha pogut arribar a la fita de les 300 extraccions i el nombre de donacions ha estat inferior respecte les dues últimes jornades, amb 239 l’any passat i 261 durant el 2012. Malgrat el descens, el BST fa una valoració positiva del desenvolupament de la jornada, que també va comptar amb la col·laboració de voluntaris de Creu Roja, l’AV de la Font Pudenta-La Muntanyeta amb l’organització d’una xocolatada i el restaurant McDonald’s de Montcada, que va repartir sucs entre els donants. “Estem contents perquè hem superat les 200 donacions i hem captat 21 nous donants”, ha destacat el coordinador de les maratons del BST, Josep M. Planella, qui ha agraït la col·laboració de tothom.

Un total de 24 persones entre metges, infermers, administratius i xofers va treballar durant la jornada solidària. Una delegació municipal va inaugurar la marató en un acte fet al matí durant el qual l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), va destacar la necessitat de donar sang “perquè l’esperança de vida i les necessitats han augmentat”. En aquest sentit, la regidora de Salut Pública, M. Carmen González (CiU), va recordar que “la sang és l’únic medicament que no es pot fabricar”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari