La modificació de les zones d’influència de matriculació és un dels objectius per al nou curs

L’ens, reunit aquest dilluns a la Casa de la Vila, també s’ha marcat com a prioritat la implementació del Pla Educatiu d’Entorn

En començar el Consell Escolar, es va fer una dinàmica per presentar-se els assistents i simbolitzar la importància de treballar plegats per l'educació del municipi
Sílvia Alquézar

La modificació de les zones d’influència per al curs 2016-17 i la implementació del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) són dos dels projectes que l’ens municipal i l’Ajuntament s’han marcat com a prioritaris durant aquest curs. Així ho va anunciar la regidora d’Educació, Jessica Segovia, durant la primera reunió del Consell Escolar Municipal (CEM) del nou curs escolar, que va tenir lloc aquest dilluns a la Casa de la Vila. Aquesta va ser la primera sessió que va presidir la nova edil, qui va aprofitar l’avinentesa per presentar-se davant la comunitat educativa i recollir les propostes dels assistents en l’àmbit de l’educació per al Pla d’Actuació Municipal (PAM), el full de ruta del nou govern per als pròxim 4 anys. “Tots som importants per millorar l’educació al nostre municipi, tots hem de treballar plegats”, va dir Segovia, qui es va comprometre a convocar una sessió extraordinària abans que acabi l’any per donar a conèixer el PAM i les propostes recollides. L’edil també va avançar que en l’últim trimestre d’enguany l’Ajuntament presentarà una nova proposta de zonificació, que no sotmetrà a aprovació el Consell, però sí podrà fer les aportacions que consideri oportunes.

 

Respecte al Pla Educatiu d’Entorn, Segovia va comentar que el nou govern aposta per donar continuïtat al projecte iniciat durant l’anterior mandat.  Els objectius del PEE són garantir la igualtat d’oportunitats a tots els alumnes, normalitzar l’ús del català, potenciar l’educació més enllà de l’escola i promoure la implicació de les famílies en l’àmbit educatiu. “El Pla busca l’èxit educatiu, la cohesió social i la potenciació de la llengua catalana”, va explicar Marta Boadella, tècnica LIC del Centre Recursos Pedagògics de Montcada, qui va fer una breu exposició sobre els principals trets del projecte, promogut per la Generalitat, qui signa un conveni amb els ajuntaments que es comprometen a tirar endavant la iniciativa al seu municipi. En el cas de Montcada, el consistori ha de signar encara aquest acord amb el Departament d’Ensenyament, tot i que el govern català ja  ha anunciat que no hi ha diners per dotar-lo de pressupost.

 

D’altra banda, el Consell d’ahir va aprovar un canvi de data d’un dels dies de lliure disposició. Així, el 8 de febrer –que en un primer moment s’havia plantejat com a festiu– passarà a ser lectiu.  El nou dia escollit de lliure disposició és el 25 d’abril.

Seccions:

Deixa un comentari