La PAH Montcada fa costat a la regidora d’Habitatge davant les crítiques d’ECP

Els comuns van qüestionar en l’últim Ple l’actuació de l’edil i de l’alcalde durant el desnonament que va tenir lloc el 10 d’abril a Can Sant Joan

Concentració de suport a Fátima Ibraimo al carrer Masia
Fotos: Laura Grau

La PAH Montcada ha mostrat el seu suport a la regidora d’Habitatge, Anabel Moreno (Vivim), arran els retrets del regidor d’ECP Juan Carlos de la Torre a l’actuació de l’edil i de l’alcalde en matèria de desnonaments. Concretament, de la Torre va demanar explicacions en l’apartat de preguntes de l’últim Ple municipal sobre el cas que va tenir lloc el passat 10 d’abril a Can Sant Joan, en què una veïna va haver d’abandonar finalment el seu domicili en mans de fons voltor. El regidor dels comuns va criticar que Moreno no negociés personalment amb la comitiva judicial la possibilitat d’allargar l’estada de l’afectada a l’habitatge i que, quan aquesta va arribar, es mantingués a distància del domicili i no al costat de la família.

En la mateixa línia, l’edil va censurar l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), per haver-se desplaçat fins al carrer on va tenir lloc el desnonament però sense arribar a acostar-se a l’immoble, tot criticant l'”absència de lideratge” del govern a l’hora d’afrontar aquesta problemàtica.

El govern respon

La regidoria d’Habitatge va respondre les crítiques explicant la seva versió dels fets i esmenant la informació facilitada pel regidor dels comuns. Segons l’edil, ella mateixa acompanyada per l’advocada del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) van ser les primeres a arribar al domicili, a les 10.30 h, i van estar parlant mitja hora amb la veïna afectada per oferir-li la seva intervenció, que aquesta va rebutjar en set ocasions. Així i tot, des de Serveis Socials es va trucar en dues ocasions al Jutjat per intentar frenar uns dies el desnonament. “Davant la negativa de l’afectada i, en ser increpades per algunes de les persones concentrades al bloc de pisos, vam decidir travessar el carrer i esperar des de l’altra banda l’arribada de la comitiva judicial”, va explicar la regidoria. Segons Moreno, va ser en aquell impàs quan va arribar l’alcalde i que, en veure que el clima era hostil i que la família de la dona rebutjava qualsevol intervenció, va acabar marxant, però no la regidora, que va estar fins a les 14.30 h.

Egea també va intervenir al Ple per reafirmar el testimoni de la regidora d’Habitatge i relatar en primera persona els fets viscuts.

Tot el que va explicar Anabel Moreno al Ple és cert, perquè jo hi era present i puc afirmar que, tant als representants de l’Ajuntament com a nosaltres ens van demanar que no intervinguéssim

Juan M. Moya, portaveu de la PAH Montcada

La versió de la regidora i de l’alcalde ha estat ratificada avui per la PAH Montcada. “Tot el que van explicar al Ple és cert, perquè jo hi era present i puc afirmar que, tant als representants de l’Ajuntament com a nosaltres ens van demanar que no intervinguéssim i, per això, vam decidir fer un pas al costat; fins i tot vam haver d’acompanyar la regidora i l’advocada fins al seu vehicle davant dels insults i amenaces rebuts”, ha manifestat el portaveu del col·lectiu, Juan M. Moya.

El representant de la PAH lamenta les hostilitats rebudes el dia del desnonament per algunes de les persones que s’hi van concentrar i que des de l’oposició s’hagi utilitzat el tema per atacar el govern. “Aquesta problemàtica és una xacra social contra la qual hem de lluitar tots i ho hem de fer des de la unitat”, ha dit Moya, tot afegint “des de l’Ajuntament, estan responent a totes les crides que fem per evitar desnonaments i el dia que deixin de fer-ho, saben que ens trobaran de cara”.

Deixa un comentari