La pintada d’un mural i la lectura d’un manifest en l’acte de l’efemèride organitzat per l’Ajuntament

Tindrà lloc aquest dilluns a la cruïlla entre els carrers Major i Elionor, sota el pont de la línia R4-R7

El Dia de les Persones Refugiades es commemora el 20 de juny
Fons Català de Cooperació

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza aquest dilluns (18h) l’acte Camins de Refugi, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, que oficialment el dia 20. L’activitat consistirà en la lectura d’un manifest commemoratiu, a càrrec de l’entitat Montcada Solidària, i la pintura col·lectiva d’un mural a la paret situada a la cruïlla entre els carrers Major i Elionor, sota el pont de la línia de tren R4-R7. Per participar-hi, cal inscripció prèvia, les places són limitades, i es pot enviar un correu electrònic a [email protected] o bé, trucar o enviar un whatsapp al telèfon 608 337 049. L'activitat comptarà amb el muralista Quim Córdoba (@mus_al_mur).

 

Exposició i activitats virtuals
D’altra banda, la Biblioteca Elisenda acollirà fins al 28 de juny la mostra bibliogràfica i cinematogràfica ‘Relats de refugi’ i el blog de les biblioteques es pot consultar una guia de recursos sobre refugi. El 20 de juny s’estrena el vídeo ‘Per un món on les persones refugiades trobin refugi, defensa la cooperació’, a càrrec del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L’audiovisual es podrà veure des del canal Youtube de l’organisme (afegir enllaç). La Creu Roja i la Fundació Barça ofereixen l’escape room virtual ‘Tan se vol d’on venim’ (www.escapetantsevaldonvenim.org).

 

Solidaritat local
Les Nacions Unides van designar el 20 de juny com a dia de les persones refugiades amb la intenció que no caigui en l’oblit el drama de milions de persones desplaçades del seu lloc d’origen, però aquesta solidaritat s’ha de traslladar al dia a dia, als municipis, als barris i als carrers’, ha explicat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre (ECP). L’edil afegeix que ‘cal recordar que les fronteres no s’obren igual per a tothom quan del que es tracta és garantir els drets de les persones més vulnerables a una vida digna i en pau’.

Deixa un comentari