La plaça de l’Església acull aquest dimecres l’acte central del 25N

Es farà la lectura d’un manifest i de poemes, una flasmob i un pilar a càrrec dels Castellers de Montcada

La Ribera va fer ahir una enlairada de globus en record de les víctimes contra la violència masclista
Premsa Ajuntament

L’acte central del programa del 25N se celebra aquest dimecres coincidint amb l’efemèride. La plaça de l’Església acollirà a les 19.30h la lectura del manifest de la Xarxa feminista i es guardarà un minut de silenci en record de les dones assassinades per violència de gènere. També hi ha prevista la lectura d’un poema a càrrec del cantautor montcadenc Pere Mercader i una flashmob de sensibilització contra la violència masclista, promoguda pel Casal Popular el Brot. i els Castellers de Montcada aixecaran un pilar commemoratiu. També aquest dimecres es farà la lectura d’un manifest a la pista esportiva de Can Cuiàs, organitzada pel Grup de Dones del barri (18h). El taller de defensa personal que s'havia de fer avui al pavelló Miquel Poblet, de 10 a 13h, s'ha suspès per manca d'inscripció. A les 19h, s’il·luminarà de lila l’Auditori Municipal.

 

El programa també inclou dues xerrades sobre la prevenció de la violència de gènere, a càrrec dels Mossos d’Esquadra. La primera tindrà lloc el 26 de novembre, a les 18h, a la biblioteca Elisenda, i la segona, el dia 30 a la mateixa hora, a la biblioteca de Can Sant Joan. D’altra banda, la Casa de la Vila acollirà el 26 de novembre i el 2 de desembre, de 18 a 20h, un taller d’empoderament de les dones sota el títol ‘Les identitats que ens habiten’. Les inscripcions s’han de fer a l’OAD. També el dia 2, hi ha previst un cinefòrum a l’Auditori (19h) amb la projecció del film ‘Empieza en ti’, que comptarà amb la participació de la seva directora, Marta Vergonyós.

 

El programa per commemorar el Dia Internacional de la Violència de Gènere, coordinat pel Consell de Dones, l’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD) i l’Ajuntament, va començar divendres passat amb una enlairada de globus a Terra Nostra en record de les víctimes de la violència de gènere aquest any, una iniciativa que es va repetir dilluns a Can Sant Joan i ahir a La Ribera. Una altra novetat en el programa d’enguany va tenir lloc ahir, amb un acte simbòlic que va consistir a vestir els arbres del carrer Major i la plaça de l’Església amb fragments de llana teixida de color lila per fer xarxa contra la violència de gènere. La iniciativa va comptar amb la participació de més d’un centenar de persones. “Estem molt contentes per la bona acollida que ha tingut. En realitat, ha estat una excusa per trobar-nos i parlar del tema”, ha explicat la regidora de la Dona i Polítiques d’Igualtat (ICV-EUiA-E), Jessica Segovia, qui també ha destacat que una dels principals novetats d’aquest any és que el programa arriba a tots els barris.

En el marc del 25N, el Consell Comarcal del Vallès Occidental organitza el tercer concurs de piulades ‘Què fas tu per no ser sexista?’, adreçat als joves. Per la seva banda, la Biblioteca Elisenda acull una exposició sobre la temàtica fins al 2 de desembre.

Deixa un comentari