La plataforma anima la ciutadania a reclamar la devolució dels diners pagats en la hipoteca per conceptes abusius

El col·lectiu va fer aquest dimecres una xerrada a la Casa de la Vila en el marc d’una campanya d’informació que està fent a Catalunya

La plataforma Stop Clàusula Sol a les Hipoteques va fer un acte informatiu aquest dimecres a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

La plataforma ‘Stop clàusules sol’ va organitzar aquest dimecres a la Casa de la Vila un acte informatiu sobre com es poden recuperar els diners pagats per aquest concepte a les hipoteques, després que la Unió Europea reconegués l’any passat el caràcter abusiu d’aquests productes bancaris i la retroactivitat total de la devolució de la quantitats cobrades. El col·lectiu, creat el 2012 a Facebook per un grup d’afectats, ha signat un conveni de col·laboració amb un gabinet jurídic perquè tots els afectats, independentment de la seva capacitat econòmica, tinguin l’oportunitat de lluitar pels seus drets com a consumidors.

 

La trobada a Montcada s’inclou en la campanya informativa que l’entitat està duent a terme per Catalunya i que clourà aquest diumenge amb un acte a Barcelona. El coodinador de la iniciativa, Israel Orozco, va animar les persones amb clàusules sol o qualsevol altre producte bancari que considerin abusiu a lluitar per recuperar els diners. Estem fent xerrades a molts municipis per contrarrestrar el principal objectiu de la banca, la desinformació de la ciutadania”, va comentar Orozco, qui també va criticar la política del govern central “perquè només afavoreix i protegeix les entitats bancàries”.

 

La plataforma, que no cobra cap quota als seus associats, realitza de forma gratuïta la revisió de les escriptures hipotecàries i no cobra percentatges sobre el capital recuperat en concepte de retroactivitat. El telèfon de contacte és el 657 64 56 78, a través del qual també es pot demanar informació enviant un missatge de Whatsapp. El col·lectiu, amb més de 70.000 seguidors a les xarxes socials, ha guanyat fins ara el 99% de les prop de 7.000 demandes que ha interposat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari