La Policia Local difòn el codi ICE d’emergència

La Policia Local de Montcada col·labora en la difusió del codi ICE. Aquestes són les sigles d’In Case of Emergency que, traduït al català, significa En Cas d’Emergència. El que vol aquesta iniciativa és que cada ciutadà incorpori a l’agenda del seu telèfon mòbil un registre que s’anomeni ICE i al qual li assignin el […]

La Policia Local de Montcada col·labora en la difusió del codi ICE. Aquestes són les sigles d’In Case of Emergency que, traduït al català, significa En Cas d’Emergència. El que vol aquesta iniciativa és que cada ciutadà incorpori a l’agenda del seu telèfon mòbil un registre que s’anomeni ICE i al qual li assignin el telèfon de la persona o cos de seguretat a la que vol que truquin si pateix un accident de trànsit o qualsevol altre incident. La campanya la promou la delegació del Vallès Occidental de l’Associació Internacional de Policia.

L’origen d’aquesta iniciativa està en els mateixos accidents. Els policies, les ambulàncies i els serveis mèdics d’urgències s’han adonat que pràcticament totes les persones que pateixen algun incident porten un telèfon mòbil i que aquest aparell és molt útil per localitzar els familiars o amics de les víctimes. El problemes està en què les llistes de telèfons dels mòbils són molt llargues i els agents no saben a quin número trucar. La campanya pretén que cada ciutadà inclogui un registre al seu mòbil que es digui ICE i així, els policies o els membres dels serveis sanitaris desplaçats als accidents ho tindran més fàcil. El codi ICE ha d’estar vinculat al telèfon que cadascú vulgui, pot ser el del domicili familiar, el mòbil de la parella o dels pares o bé, de la policia i els cossos de seguretat. Joan Antoni Sáez, policia local de Montcada que promou la campanya, explica l’origen i l’objectiu d’aquesta iniciativa.

Cada ciutadà vol introduir els codis ICE que vulgui, però sempre diferenciats amb un número. És a dir, que si volem tenir tres números d’emergència els hauríem d’anomenar ICE 1, ICE 2 i ICE 3. Segons els promotors de la campanya, la iniciativa ja s’ha desenvolupat amb èxit a altres països europeus.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari