La Policia Local incorpora càmeres corporals

Els dispositius s’utilitzaran a partir d’aquest mes en període de proves i la seva posada en funcionament s’haurà de comunicar als presents

Els agents de la Policia Local ja disposen de càmeres corporals per gravar amb imatge i àudio qualsevol situació susceptible d’un afer judicial o administratiu. Aquests dispositius s’utilitzaran a partir d’aquest mes en període de proves i la seva posada en funcionament s’haurà de comunicar a les persones presents.

Totes les gravacions que es facin s’hauran de trametre a la Comissió de videovigilància de la Direcció General de Seguretat en el termini màxim de 24 hores via la plataforma de tramitació Eacat. El contingut dels vídeos quedarà custodiat en un servidor protegit de manera que no es podrà manipular i podrà ser utilitzat com a prova en un procediment judicial.

Objectiu

“Les càmeres corporals compliran amb un doble objectiu, de cara a la ciutadania, garantir la transparència de les actuacions policials i, per als agents, significarà acabar amb la indefensió que tenen actualment”, ha manifestat l’alcalde Bartolo Egea (PSC). Precisament una de les principals queixes dels policies avui dia és que qualsevol persona els pot gravar amb mòbils i viralitzar vídeos editats de les seves intervencions.

Les càmeres corporals compliran amb un doble objectiu, de cara a la ciutadania, garantir la transparència de les actuacions policials i, per als agents, significarà acabar amb la indefensió que tenen actualment

Bartolo Egea, alcalde

“L’existència d’imatges de tota l’actuació íntegra servirà per constatar si s’han complert o no els protocols del cos i això és una garantia de seguretat, tant per als ciutadans com per als agents“, opina el responsable de la Policia Local, David Zambrana (PP). Segons l’edil, les càmeres van ser adquirides fa un parell d’anys, però encara no s’havien posat en funcionament.

L’alcalde, segon per l’esquerra, i el regidor de Policia Local, amb dos agents del cos dotats de càmeres corporals
Pilar Abián

L’existència d’imatges de tota l’actuació íntegra servirà per constatar si s’han complert o no els protocols del cos i això és una garantia de seguretat, tant per als ciutadans com per als agents

David Zambrana, regidor de Policia Local

La desena de nous dispositius que utilitzaran els agents municipals graven un angle de 120 graus i, en un inici, els portaran els caporals i els caps de cada torn. La previsió és duplicar a curt termini la xifra de càmeres per garantir que cada agent en dugui mentre realitza el seu servei. Altres policies veïnes, com ara Santa Perpètua de Mogoda i Santa Coloma de Gramenet ja les fan servir, així com els Mossos, que en van ser pioners.

Deixa un comentari