La preinscripció a les escoles bressol anirà del 7 al 18 de maig

Els nous barems per adjudicar les places entren en vigor aquest any

Portes obertes a l'escola bressol Can Casamada
Sílvia Alquézar

Les famílies interessades a matricular els seus fills a les escoles bressol públiques i concertades del municipi hauran de fer la preinscripció entre els dies 7 i 18 de maig, al centre que es vol com a primera opció. La llista provisional d’admesos i d’aquells inscrits que hauran d’anar al sorteig del 30 de maig (Casa de la Vila, 10h) es farà pública el dia 21. A partir d’aquesta preinscripció entren en vigor els nous barems per adjudicar les places, aprovats al Ple de febrer.

L’Ajuntament té ara les competències relacionades amb aquest procés i l’admissió d’infants a la xarxa pública. Bona part dels criteris per atorgar punts es mantenen igual que quan s’aplicaven des de la Generalitat, com l’existència de germans al centre educatiu o de pares i mares que hi treballin (40 punts), que les famílies visquin a Montcada (30 punts) o la renda anual de la unitat familiar (10 punts); però com a nou criteri destaca que les famílies en què treballin el pare i la mare tindran més punts (4) a l’hora de fer la preinscripció. La xarxa de llars d’infants municipals de Montcada la configuren els centres Can Casamada –imatge–, Mitja Costa, Camí del Bosc i Font Freda. També hi ha la Les Tres Bessones i les privades Xics La Salle i Disney. L’oferta pública i concertada al municipi és de 262 places, però lliures n’hi ha 137.

D’altra banda, l’executiu local (PSC-CiU) ha aprovat en Junta de Govern Local l’adhesió a un manifest impulsat per les associacions municipalistes de Catalunya, que reclamen al govern català que mantingui la dotació de 1.600 euros per plaça de llar d’infant municipal. L’escrit neix de l’anunci de l’executiu autonòmic de reduir significativament l’assignació per aquest concepte cara els pròxims cursos.

Seccions:

Deixa un comentari