La preinscripció s’avança i tindrà lloc del 2 al 16 de febrer

Un total de 435 infants faran P-3 i altres 325, primer d’ESO, segons les dades de l’Ajuntament

La preinscripció als centres educatius de primària i secundària ha començat avui dimarts, 2 de febrer –s’allargarà fins al dia 16–, i s’ha avançat respecte anys anteriors amb motiu de les novetats que el Departament d’Educació de la Generalitat implementarà a partir del curs 2010-2011 –l’inici de les classes a principi  de setembre i una nova setmana de vacances al febrer. Les dades provisionals de què disposa l’Ajuntament mostren que el curs vinent caldrà una aula més de P-3 per acollir els 435 infants que començaran l’ensenyament obligatori el curs vinent i l’emplaçament escollit és el CEIP Mas Rampinyo, ja que “és el centre on disposem d’espai suficient per ampliar-ne les aules”, ha indicat la regidora d’Educació, Ana Rivas.

 

En base a la informació del cens, l’edil ha explicat que amb una sola línia nova de P-3 no es cobriria tota la demanda però “per experiència, sabem que després de la preinscripció hi ha baixes”. La major demanda de places per a primària es dóna a les zones de Terra Nostra i la Font Pudenta. La Generalitat manté el compromís de donar els mateixos punts als alumnes de Can Cuiàs que s’escolaritzen a Montcada o bé a centres de Ciutat Meridiana i els centres concertats continuen sent zona única. Pel que fa a secundària, a primer d’ESO està previst que es matriculin 325 joves. “A secundària cobrirem la demanda amb l’oferta actual”, ha apuntat Rivas.

 

D’altra banda, cara la preinscripció, la Regidoria d’Educació i les direccions dels centres educatius han consensuat un projecte per redistribuir la matrícula, per tal que a totes les escoles hi hagi presència d’infants amb necessitats específiques. Sota aquesta denominació s’inclouen situacions diverses com nens i nenes de famílies desestructurades, amb pocs recursos econòmics o nouvinguts que no coneixen l’idioma. “Hem aconseguit el compromís de tots els centres per treballar amb infants en aquestes situacions”, ha explicat Rivas, Els col·legis i els serveis educatius i socials de l’Ajuntament i de la Generalitat treballaran amb les famílies implicades per tal d’explicar el projecte, tot i que la decisió definitiva sobre l’escolarització la prendran els pares.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari