La secció local de l’ACAF recull més de 3.000 firmes per a una llei de fibromiàlgia

L’objectiu del document és millorar l’atenció de les persones que pateixen aquestes malalties

La comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una nova llei per a l’atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica a Catalunya ha lliurat 80.000 signatures a l’Institut Català d’Estadística (Idescat), perquè les validi i avanci la tramitació del text al Parlament de Catalunya. En aquesta iniciativa participa la secció local de l’Associació Catalana de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica (ACAF), que a Montcada i Reixac ha recollit més de 3.000 signatures. La coordinadora local, Reyes Martín, ha valorat molt positivament el suport rebut dels veïns del municipi.

Objectius. La captació de firmes va començar a l’abril passat i la intenció dels promotors era recollir 50.000 signatures, una xifra que s’ha superat amb escreix. En el moment de tancar aquesta edició la campanya era a punt d’acabar i els promotors esperaven arribar a les 100.000 rúbriques.
L’objectiu de l’ILP és millorar l’atenció de les persones que pateixen aquestes malalties, crear unitats especialitzades, reconèixer la incapacitat laboral i reduir les llistes d’espera. Actualment, el metge que atén aquests casos és el de capçalera, un fet amb el que les associacions d’afectats estan en contra en considerar que l’atenció primària no pot emetre un diagnòstic acurat. Es planteja reduir a 90 dies les llistes d’espera –actualment de 2 a 3 anys als hospitals de referència– es garanteixi la formació adequada per als professionals mèdics i l’accés a ajuts econòmics per aquelles persones malaltes i sense possibilitat de treballar.

(A la imatge, la coordinadora Reyes Martín, amb una afectada el dia que van anar al Parlament a signar el compromís per recollir les signatures)

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari