La tercera mongetada popular es farà el 7 de març a la plaça Lluís Companys

La jornada, que s’ha presentat aquest dimecres, tindrà un caràcter benèfic amb el lliurament de la recaptació dels tiquets (1€) a Càritas Montcada

D'esquerra a dreta, Carles Calsina, Joan Maresma i Isabel Ustrell
Sílvia Alquézar

Montcada i Reixac acollirà la tercera mongetada popular el pròxim 7 de març, organitzada per la Regidoria de Comerç, amb la col·laboració del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès. L’activitat, concebuda com un esmorzar de forquilla, tindrà lloc d’11 a 13 h, a la plaça Lluís Companys. Els tiquets tindran un preu d’un euro i tota la recaptació es destinarà a Càritas, tal com ja es va fer l’any passat. El regidor de Comerç, Joan Maresma;  el president de Cuina Vallès, Carles Calsina, i Isabel Ustrell, del restaurant Can Piqué de Montcada i Reixac, un dels 13 establiments que formen part del col·lectiu, han presentat l’acte aquest dimecres, 25 de febrer, en roda de premsa. “Aquesta iniciativa pretén mostrar l’important ventall culinari que hi ha a la nostra ciutat i és un element més per promocionar-nos com a municipi amb potencialitat turística”, ha destacat Maresma, qui ha parlat de les iniciatives que s’estan impulsant des del consistori per situar Montcada i Reixac al mapa turístic, com el programa la voltant de la Casa de les Aigües, entre d’altres accions.

 

Les racions que es distribueixin durant l’edeveniment contenen mongetes del ganxet, producte amb Denominació d’Origen Protegida, botifarra tarregada de Terrassa amb herbes de Sant Llorenç del Munt i vi i oli d’Ullastrell. Els representants de Cuina Vallès s’encarregaran de cuinar 30 quilos de llegums, el que suposarà unes 400 racions aproximadament. Un dels objectius fonamentals d’aquest col·lectiu gastronòmic és promocionar entre la ciutadania els productes típics del Vallès Occidental. En aquest sentit, l’entitat organitza cada any una mongetada –la primera de la qual va ser a Montcada i Reixac i enguany es fa a Castellbisbal– a un dels municipis representats a Cuina Vallès, entre d’altres iniciatives per donar-se a conèixer, com les jornades de la mongeta del ganxet, la publicació de llibres i articles a revistes o la participació dels seus membres a fòrums gastronòmics. Cuina Vallès també ha posat en marxa el ‘Passaport Gastronòmic’, que dóna regals i descomptes a les persones que van a dinar o a sopar als restaurants que formen part del col·lectiu. Més informació a www.cuinavalles.cat

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari