‘La Veu’ s’afegeix a la campanya de Vestits Vermells contra els feminicidis

Els mitjans públics expressen el seu compromís amb la denúncia d’aquesta xacra social

Carmen tenia 74 anys, vivia a Sabiote (Jaén) i va ser assassinada la matinada del 6 al 7 de maig al seu domicili després de ser violada pel seu veí. Es tracta del 31 cas de feminicidi comptabilitzat des de l’inici d’any a l’estat espanyol per Vestits Vermells en la campanya contra aquesta xacra social. Aquest matí, La Veu ha penjat a la façana de la seva seu, al carrer Major, un vestit en record de la dona.

“Com a mitjà de comunicació públic estem compromesos amb la denúncia dels feminicidis; forma part de la nostra responsabilitat social informar i conscienciar la població sobre la gravetat i l’impacte de les violències masclistes”, ha manifestat la gerent del departament, Pilar Abián.

Crida a la ciutadania

En nom de Vestits Vermells, Delia Garcia ha fet constar el suport que la campanya que el grup impulsa al municipi. “Comptem amb més d’una vuitantena d’adhesions per part d’entitats i col·lectius de tots els àmbits socials, des del cultural a l’esportiu i aquesta taca s’ha estès també a altres poblacions, com ara Vic“, ha explicat. Garcia ha afegit que la iniciativa ha de servir per visualitzar aquesta xacra, però també per pressionar les administracions perquè posin mitjans per erradicar-la i de reparació per a les víctimes.

La representant de Vestits Vermells ha aprofitat l’ocasió per instar la població a viure una Festa Major lliure de violències tot recordant que hi haurà punts liles habilitats per contribuir al fet que així sigui.

Malauradament, el nombre de feminicidis no para de créixer i ara com ara ja hi ha una altra penjada de vestit prevista en record d’una altra dona assassinada. Es farà el divendres 24 de maig, a la seu de l’Abi.

Deixa un comentari