La Xarxa Antirumors posa en marxa la campanya ‘Ramadà en confinament’

L’objectiu és donar a conèixer com es viu la celebració aquest any a causa de la pandèmia

La pandèmia de la Covid-19 ha impedit compartir l'àpat del vespre amb altres persones que no visquin a la mateixa llar
Montcada Comunicació

La Xarxa Antirumors de Montcada (Xarmir) ha posat en marxa la campanya “Ramadà en confinament’ per donar a conèixer com es viu la celebració aquest any a causa de la pandèmia per la Covid-19. La iniciativa, que compta amb el suport de l’Associació Comunitat Islàmica de Montcada (Mesquita) i de diverses entitats, també pretén millorar la convivència i el coneixement de la diversitat cultural al municipi. 

Les persones interessades a participar a la campanya han d’enregistrar un vídeo sobre algun aspecte relacionat amb com estan vivint la tradició i enviar-lo al whatsapp 670 673 620. Els vídeos es poden veure al canal Youtube de Montcada Antirumors i, a diari, es llencen peces des de les seves xarxes socials (Instagram, Twitter i Facebook). La Xarxa ha fet algunes recomanacions tècniques per gravar el material com, per exemple, que els vídeos han de tenir una durada d’1 a 3 minuts, s’han de gravar en horitzontal i amb una bona llum i resolució.

El ramadà va començar el passat 24 d'abril i, durant un mes, la comunitat musulmana celebra aquesta tradició, que enguany s'ha hagut d'adaptar a la nova situació ja que no es poden dur a terme les oracions a la mesquita ni les reunions per compartir l’àpat nocturn (iftà). Segons la Comunitat Islàmica de Montcada, al municipi hi ha unes 1.800 persones que segueixen el ramadà i, cada dia, al temple es reunien més de 200 persones a fer les oracions.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari