L’Acaps deixarà de fer les colònies per a nens sahrauís

Després de 14 anys fent colònies solidàries i col·laborant amb la caravana d’ajut humanitari per al poble sahrauí, l’Acaps-Montcada ha posat punt i final a la seva tasca i ha comunicat als socis la dissolució de l’entitat, decisió que va prendre en la seva assemblea general del passat mes de febrer. Els motius d’aquesta decisió […]

Després de 14 anys fent colònies solidàries i col·laborant amb la caravana d’ajut humanitari per al poble sahrauí, l’Acaps-Montcada ha posat punt i final a la seva tasca i ha comunicat als socis la dissolució de l’entitat, decisió que va prendre en la seva assemblea general del passat mes de febrer. Els motius d’aquesta decisió tenen a veure amb el canvi de persones que hi hagut en la delegació del Front Polisario a Catalunya i els criteris d’organització de les colònies.

La secció local de l’Acaps va començar a funcionar a Montcada l’any 1992 amb l’organització de les primeres colònies de nens sahrauís i la col·laboració en la caravana catalana d’ajut humanitari amb els refugiats de Tinduf, a Algèria. Des d’aleshores i de forma ininterrompuda moltes families de Montcada han acollit a casa seva nens i nenes sahrauís. Aquesta activitat la promou el Front Polisario, partit que governa la República Arab Sarauí Democràtica, amb l’objectiu de donar a conèixer la situació del poble sahrauí, exiliat a la hamada algeriana des de fa més de trenta anys, arran de l’ocupació marroquina del territori del Sàhara Occidental. A més de col·laborar amb les colònies, l’Acaps també duia a terme les campanyes per recollir material humanitari amb destinació als campaments.
El canvi al front de la delegació del Front Polisario, fa cinc anys, va comportar l’aplicació d’uns criteris diferents en l’organització de les colònies dels nens sahrauís, criteris que no comparteix l’Acaps-Montcada, tal com explica l’expresident, Xavier Jané:

Jané ha remarcat que la disolució de l’Acaps-Montcada no és un parèntesi sinó un punt i final de l’activitat que només podria revisar-se si hi hagués un canvi en la delegació del Polisario a Catalunya. Tot i les diferències amb els representants del govern sahrauí, Jané considera que cal continuar donant suport als campaments de refugiats.

La darrera assemblea general de l’Acaps Montcada, on es va prendre la decisió de disoldre l’entitat, també va acordar destinar els diners acumulats al seu compte bancari, 2.250 euros, a la compra d’ajut alimentari per a la Tretzena caravana solidària amb el Sàhara.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari