L’AECC a Montcada oferirà servei tots els dijous de 17 a 18h a la Casa de la Vila

L’entitat va oferir ahir una conferència a la Casa de la Vila amb motiu del Dia Mundial del Melanoma

La delegació local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ja treballa amb seu a Montcada i Reixac. L’Ajuntament li ha cedit un espai de la Casa de la Vila on poden treballar i oferir consultes els dijous de 17 a 18h. La secció local va presentar ahir el nou servei a Montcada en el marc d’una conferència que va organitzar amb el doctor Jordi Marruecos, oncòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona. La xerrada s’oferia amb motiu del Dia Mundial del Melanoma, que oficialment és el 12 de juny (a la imatge).

L’AECC treballa a Montcada i Reixac des de fa més de 25 anys, estretament vinculada a la secció de Barcelona. Per poder oferir més serveis, conferències i fer campanyes de conscienciació amb els ciutadans, l’entitat va sol·licitar un espai a l’Ajuntament de Montcada, on poder organitzar actes i visites d’afectats. L’objectiu de l’entitat és arribar a ser una referència per als ciutadans en matèria de prevenció del càncer i que la que acudeixin a demanar informació no només les persones afectades sinó la resta de la població.

A la presentació d’ahir a la Casa de la Vila van assistir la regidora de Salut Pública i Consum en funcions, Eva Gonzalo (PSC), i la presidenta de l’AECC a Barcelona, Dolores de Oya, qui va explicar que les delegacions locals estan començant a canviar la seva composició interna, incorporant professionals de la medicina que col·laboren amb l’entitat i combinant aquesta funció amb la de les persones voluntàries. La presidenta provincial també ha agraït a l’Ajuntament la cessió de l’espai de la Casa de la Vila. La funció de la secció de Montcada serà fer campanyes de prevenció, tallers, xerrades a les escoles, entre d’altres iniciatives. La presidenta de la delegació provincial de l’Associació contra el càncer ha indicat que aquests actes es poden fer, en part, gràcies a la incorporació de professionals de la medicina a les seccions locals.

La Junta de Montcada i Reixac de l’Associació Espanyola contra el Càncer la presideix Pepita Mañosa, la vicepresidenta és Pepita Gil i la secretària és M. Teresa Galán. Les quatre vocals de l’entitat són Angelina Marqués, Pepita Font, Mari Moyano i Anna Pujals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari