L’AECC recull signatures perquè la Seguretat Social assumeixi el cribatge del càncer de còlon

L’entitat posa a disposició del malalts que reben tractament pal·liatiu un servei de trasllat a l’hospital

Veïnes del municipi signen a favor de la detecció precoç del càncer de còlon
Silvia Díaz

Les voluntàries de Montcada i Reixac de l’Associació Espanyola contra el càncer (AECC) han recollit aquest dimecres, 27 de març, al matí signatures a favor que la Seguretat Social inclogui la detecció precoç del càncer de còlon a tot el territori espanyol, a pocs dies de la commemoració del dia de la patologia, el 31 de març. Degut a la pluja que ha caigut al matí, l’entitat només ha instal·lat una carpa davant la Casa de la Vila i no la que tenia previst muntar a la plaça Lluís Companys. Les voluntàries han recaptat les signatures i donacions de la ciutadania, a més de donar informació sobre aquest tipus de càncer, el primer tumor maligne en incidència i el segon en mortalitat.

Segons les dades de l’AECC, cada any es diagnostiquen 33.800 nous casos i moren anualment gairebé 15.000 persones a Espanya a causa d’aquesta patologia. Tot i això, el càncer de còlon és un tumor que es pot evitar en la majoria dels casos i curar-se en el 90% si es detecta d’hora. La diagnosi precoç es pot aconseguir, diu l’entitat, implementant un programa de cribatge poblacional.

D’altra banda, l’AECC posa a disposició dels malalts pal·liatius de càncer vehicles per a trasllats des del seu domicili fins als hospitals on rebin tractament. Per demanar-lo, els interessats poden trucar directament a l’AECC de Barcelona (932 002 009) o bé posar-se en contacte amb l’AECC de Montcada i Reixac, que atén els dijous, de 17 a 18h, a la Casa de la Vila (Major, 32; 935 641 122).

Seccions:

Deixa un comentari