L’Ajuntament adverteix als veïns del perill de donar menjar als porcs senglars

La presència d’aquests animals, que baixen des de Collserola, ha provocat incidents entre el veïnat

L’Ajuntament ha fet un ban recomanant als veïns de Can Cuiàs que no donin menjar als porcs senglars que s’acostin al barri a la recerca d’aliments. Aquests animals procedeixen de la serralada de Collserola i ja s’han fet habituals pels carrers de Can Cuiàs.
La presència d’aquests animals ha provocat alguns incidents entre el veïnat i, per això, des del Consistori s’ha decidit prendre mesures per evitar danys majors. Els porcs senglars son animals salvatges que han de viure al bosc. Alimentar-los i jugar amb ells és perillós perquè pot fer que els animals s’instal·lin en el medi urbà i provoquin accidents.
Fa només 20 anys, el porc senglar era una espècie escassa a la Serra de Collserola i, de fet , a gran part del territori català. Avui ha esdevingut un dels mamífers més emblemàtics del parc de Collserola. La causa d’aquesta recuperació poblacional és l’increment significatiu de l’extensió i frondositat forestals en detriment dels espais agrícoles. Això, unit a la manca de depredadors naturals i una gran capacitat reproductora fan que la xifra d’exemplars sigui elevada. La proximitat de Collserola amb la metropoli fa que sovint el senglar entri en contacte amb les zones urbanes de la perifèria del parc, com Can Cuiàs. Això ha originat alguns conflictes amb veïns i diferents instal·lacions d’aquests sectors. A Can Cuiàs ja s’ha registrat alguns incidents, com una dona que va ser arrossegada pel seu gos quan l’animal es va llençar a còrrer darrera un porc senglar. A conseqüència de la caiguda, la dona va patir lesions al braç i la clavícula. Des del consistori es demana als veïns que no alimentin els senglars ja que mai se sap com pot reaccionar un animal salvatge. Sense els depredadors naturals, la caça suposa l’única manera de controlar les poblacions de senglar. A més de les batudes cinegètiques, puntualment es fan captures amb dards anestèsics d’exemplars problemàtics, que es fan des del Parc de collserola. També es fan campanyes de conscienciació ciutadana per evitar que la gent alimenti els animals. El consistori, de moment, ha editat un ban alertant els ciutadans que defugin la presència dels senglars i no s’hi acostin.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari