L’Ajuntament aprova el Pla de Recepció i Acollida Municipal per atendre els nouvinguts

El document és un protocol d’actuació perquè els professionals donin una resposta ràpida als immigrants

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat el Pla de Recepció i Acollida Municipal, una iniciativa coordinada per la Regidoria d’Integració Social i Drets Civils que afecta altres departaments municipals de l’àrea de serveis a les persones i equipaments de Montcada i Reixac. La iniciativa també vol promoure la participació d’entitats ciutadanes. El Pla neix de la necessitat de donar resposta a una nova situació social provocada per l’arribada de persones d’altres nacionalitats i també per coordinar les actuacions que de manera individual feia cada departament i que, en ocasions, eren les mateixes que realitzaven altres. El document de què ara disposen els professionals és fruït de més d’un any de treball.

El Pla d’Acollida pretén fomentar el coneixement de la realitat dels immigrants, tant per part de la població com de l’administració local. L’objectiu és que el document sigui una eina transversal que permeti treballar tant el fet migratori com les relacions amb la població autòctona. Amb el Pla es pretén impulsar accions de sensibilització envers la diversitat cultural i ètnica; afavorir la interrelació social i fomentar la convivència social. El regidor d’Integració Social i Drets Civils, Carles Tabernero (ICV-EUiA), ha indicat que “el Pla de Recepció i Acollida pretén ser un protocol d’actuació perquè els professionals sàpiguen reaccionar més ràpid davant de les necessitats dels immigrants”. L’edil ha indicat que el projecte va néixer com a resposta al nou fenomen social que suposa l’arribada d’estrangers.

El Pla de Recepció i Acollida municipal es divideix en cinc parts. Les tres primeres són introductòries i explicatives de la situació de la immigració a Montcada i les dues últimes donen eines als professionals per saber actuar davant de les necessitats i preguntes dels estrangers. L’elaboració del Pla de Recepció i Acollida ha trigat un any i hi ha intervingut tècnics de diferents departaments municipals de l’Àrea Social i altres dependències, com les biblioteques, el Servei Local de Català i els centres escolars, entre d’altres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari