L’Ajuntament confirma la creació de la residència de gent gran a la Rasa

El Consistori i el Consorci Hospitalari de Catalunya han creat l’organisme que construirà l’equipament

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i el Consorci Hospitalari de Catalunya han constituït el Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència, l’organisme que s’encarregarà de construir la futura residència i centre de dia per a la gent gran a la zona de la Rasa, a Mas Rampinyo. L’acte formal de signatura va tenir lloc divendres, a càrrec de l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), i el president del Consorci Hospitalari de Catalunya, Josep Abelló (a la imatge). Com a pas previ, l’Ajuntament va aprovar al ple de desembre del 2006 la constitució i els estatuts del Consorci i la sessió plenària del febrer va aprovar el nomenament dels cinc representants de Montcada a aquest òrgan.

El Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència el presidirà l’alcalde de Montcada i Reixac i la representació del municipi també anirà a càrrec de tres regidors i un tècnic de l’Àrea Social. La funció d’aquest organisme serà construir, posar en marxa i gestionar el futur equipament, que ocuparà una pastilla de més de 5.000 m2 de terreny i disposarà de 140 places residencials per a persones grans amb dependència i altres 50 de diürnes. De l’acord signat es desprèn que l’Ajuntament posarà a disposició del Departament d’Acció Social i Ciutadania –a través de l’Institut Català de Serveis Socials (ICASS)– el 80% de les places en règim concertat. L’equipament tindrà un pressupost aproximat de 6 milions d’euros, dels quals la Generalitat n’aportarà el 50%, i està previst que es posi en marxa en tres anys.

La xifra de places de què disposarà la residència, un total de 190, és el resultat d’un estudi sobre natalitat i envelliment de la població en el que s’ha basat l’Ajuntament, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona. Segons la regidora de Serveis Socials, Ana Rivas (PSC), aquestes places “donaran suficient cobertura a la demanda de la gent gran”. El que l’Ajuntament i el Consorci han acordat ara és la fórmula per construir la residència. El que resta pendent és saber com es gestionarà l’equipament una vegada estigui construït.

Foto: Premsa de l’Ajuntament de Montcada i Reixac

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari