L’Ajuntament convoca la segona edició del premi Acció Educadora

Les entitats i ciutadans a títol particular tenen temps per presentar les propostes fins a l’octubre

L’Ajuntament, en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), organitza la segona edició del Premi Acció Educadora. A diferència de la primera convocatòria, enguany hi ha dues categories, una per a les AMPA i una altra per a la resta d’entitats, particulars i empreses. “L’objectiu del certamen és implicar la ciutadania en el món educatiu”, ha indicat la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), qui ha anunciat que el certamen serà biennal. Cada participant podrà presentar al concurs una única actuació, ja sigui nova o en marxa amb voluntat de continuïtat, i ha de fer referència a un dels tres eixos del PEC: convivència i civisme, escola i entorn i progrés i formació al llarg de la vida. La data límit d’inscripció és el 7 d’octubre i els projectes s’hauran de registrar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament o bé al PAC de Can Cuiàs. A més del full de sol·licitud, els participants han d’incloure un resum de 10 fulls com a màxim que expliqui els objectius, el contingut, els destinataris, el calendari, el pressupost i les accions a desenvolupar dins del projecte.

El jurat el formaran representants municipals, de la FAMPA i dels centres educatius del municipi. A més d’adequar-se als objectius del PEC, es valorarà l’abast social de la proposta, la originalitat, la perspectiva de gènere, el foment de les relacions culturals i generacionals, el treball en xarxa i la viabilitat econòmica. El veredicte i lliurament del premi tindrà lloc durant les segones jornades Ciutat i Educació, que les regidories d’Educació i de Participació Ciutadana volen dur a terme la pròxima tardor. El guardó consisteix en la realització del projecte i una aportació econòmica de 2.000 euros. Les bases íntegres es poden consultar al web www.montcada.cat.

El primer premi Acció Educadora es va organitzar al 2009 i el va guanyar l’associació Andròmines, amb una proposta per fomentar la informàtica i Internet a nivell familiar. El certamen va sorgir arran la primera Jornada sobre Ciutat i Educació que l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va organitzar al 2008, una acció per impulsar el PEC, un projecte que pretén facilitar eines de treball conjunt a la ciutadania, les administracions, els centres educatius, les famílies, les entitats i les associacions per tal de definir quin model educatiu es vol per a Montcada i Reixac, més enllà de l’educació formal.

Deixa un comentari