L’Ajuntament crea un organisme de control del consum de drogues al municipi

El Consistori ha destinat més de 8.000 euros en la creació d’un observatori local

L’Ajuntament destinarà més de 8.000 euros a la creació de l’observatori municipal sobre el consum de drogues a Montcada i Reixac, un dels objectius marcats al Pla Local sobre Drogodependències 2006-2009. Aquest òrgan permetrà conèixer l’estat real del consum de substàncies al municipi, a través de la informació que aportin els departaments del Consistori, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, les farmàcies i els centres educatius. L’empresa GAP, especialitzada en aquest tipus d’estudis, s’encarregarà d’obtenir les dades sobre el consum de drogues.

La constitució de l’observatori és una dels reptes que la Regidoria de Salut Pública i Consum es va fixar a final d’any, quan va presentar el nou Pla Local sobre drogues. “Amb aquest consell és pretén construir un sistema d’indicadors que permeti observar l’evolució del consum del tabac, l’alcohol i altres drogues entre la ciutadania, especialment entre la gent jove, que és considerat un col·lectiu de risc”, ha explicat la regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU).

D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Fundació Projecte Home, aprofitant que l’associació té una delegació a la Vallençana. L’entitat ha creat un programa multimèdia per prevenir les drogodependències entre els joves. El Consistori ha destinat 842 euros a implementar el programa escolar i familiar Entre tots als instituts del municipi. El programa, que té com a objectiu la prevenció de drogodependències entre els joves, consisteix a realitzar tallers, xerrades i utilització de material audiovisual, entre d’altres. L’únic centre escolar que ha acceptat la proposta del programa de Projecte Home ha estat el centre d’Educació Secundària Ciutat Meridiana.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari