L’Ajuntament demanarà explicacions sobre la supressió del servei de ginecologia

La nova regidora de Dona i Igualtat, Judith Mojeda, presenta les línies estratègiques sobre polítiques de gènere

Ferran Vinyals, de la comissaria de Mossos, va alertar sobre la proliferació dels robatoris a dones grans
La responsable de l'OAD, Úrsula Santacruz, amb la regidora de Dona i Igualtat, Judith Mojeda

L’Ajuntament ha sol·licitat una reunió amb el Departament de Salut de la Generalitat per demanar explicacions sobre la supressió del servei de ginecologia als ambulatoris locals a final del 2009. Així ho va anunciar la regidora de Dona i Igualtat, la socialista Judith Mojeda, durant la primera reunió del Consell Municipal de Dones després dels darrers comicis municipals, celebrada ahir la tarda. “Volem que vinguin i expliquin públicament els motius pels quals Montcada va deixar de tenir aquesta especialitat”, va afegir l’edil.

Mojeda també va explicar les línies estratègiques que se seguiran els propers quatre anys en l’àmbit de les polítiques de gènere i que estan incloses al Pla d’Actuació Municipal (PAM), que podria aprovar-se en el ple de setembre. La sensibilització sobre la violència de gènere i l’atenció a les seves víctimes continuarà sent una de les prioritats del programa, que mantindrà les accions de formació i prevenció a les escoles i instituts del municipi i actes de conscienciació i repulsa com la celebració del Dia Internacional de la Violència de Gènere, el 25 de novembre.

Mojeda va destacar el bon funcionament de la Comissió de Seguiment del Protocol d’Actuació en casos de violència de gènere, a la qual es vol incorporar la Fiscalia, i també la tasca de l’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD), “que fa un seguiment acurat de les dones que han passat pel servei  i les deriva a cases d’acollida quan la situació ho requereix”. La responsable de l’OAD, Úrsula Santacruz, va remarcar que s’ha fet un salt qualitatiu des que va començar el servei: “Al 2007  només existia un circuit d’atenció a les víctimes i ara ja disposem d’un protocol que implica diferents departaments de l’Ajuntament”.

Pel que fa a la commemoració del 25 de novembre, el Consell va acordar fer una crida als artistes i intel·lectuals  de la localitat perquè s’afegeixin al Pacte contra la Violència de Gènere i que sigui un d’ells el qui llegeixi el manifest. La resta d’activitats, com una perfomance del Grup de Dones de Can Cuiàs i un taller sobre qüestions jurídiques, encara s’han d’acabar de concretar.

La primera part de la reunió del Consell va comptar amb la presència d’un Mosso d’Esquadra, Ferran Vinyals, responsable del programa de prevenció de robatoris a dones grans, una pràctica delictiva que ha augmentat en els darrers temps a tot Catalunya a causa de l’augment del preu de l’or. Els delinqüents aprofiten el descuit de les dones per arrenca’ls-hi, mitjançant el mètode de l’estrebada, cadenes, arracades d’or i també bosses. Vinyals va donar alguns consells per prevenir aquest tipus de furts, com no fer ostentació de les joies ni dels diners que porten a la cartera, no resistir-se en cas d’estrebada i, si anem caminant per la vorera, portar la bossa creuada al costat contrari a la calçada.

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari