L’Ajuntament i les entitats posen damunt la taula la creació d’una Federació d’associacions d’immigrants

Una vintena de persones ha constituït un nou col·lectiu per a la integració i l’intercanvi cultural

El regidor d’Integració Social, Carles Guijarro (PSC), va proposar ahir a un grup d’entitats formades per immigrants que formin una Federació per unir esforços. “És una bona fórmula per treballar plegats objectius comuns; les associacions van fent accions pel seu compte i moltes vegades són les mateixes, una Federació permetria optimitzar recursos”, va explicar l’edil durant una reunió al Centre Cívic La Ribera convocada per la nova entitat Amiic (Associació Marroquí de la Integració i l’Intercanvi Cultural). La trobada consistia en una presentació als presidents de col·lectius formats per veïns d’origen estranger. Hi van assistir els responsables d’AfricOlé, Taarof bi Salam, Amics i Amigues de Kasbas i Paquistan Cultural. “El nostre objectiu és generar consciència social i aconseguir la integració i la convivència entre les cultures”, ha manifestat la presidenta d’Amiic, Meriem Jerraf. L’associació actualment compta amb una vintena de socis.

 

Altres finalitats d’Amiic són promoure l’activitat de la dona i oferir serveis específics per als infants. Per tal d’aconseguir aquests objectius, l’associació té previst dur a terme activitats com cursos d’informàtica i Internet, classes d’idiomes (català, castellà, anglès i àrab), de taekwondo i organitzar actes culturals i lúdics per donar a conèixer les tradicions marroquins, jocs i ludoteca. Algunes de les activitats ja les ha posat en marxa a través de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements de la Ribera. També hi ha previst la creació d’un espai de consultes judicials. “No només volem reunir els marroquins sinó tenir socis de totes les nacionalitats, fins i tot espanyols, perquè sabem que sols no podem aconseguir els nostres objectius”, ha indicat la president de l’associació, entitat que està a favor de la creació de la Federació. Amiic està pendent que el consistori els cedeixi un espai de reunió, en principi, al Kursaal de Can Sant Joan. El seu web és http://amic.org.

 

En els darrers dos anys, a Montcada s’han constituït més d’una desena d’associacions formades per col·lectius d’immigrants, algunes de les quals tenen objectius similars. Davant d’aquest panorama, Guijarro ha destacat que “tothom és lliure d’organitzar-se però certament el que està passat és que hi ha moltes juntes directives i poca gent a les associacions, és per això que he proposat trobar espais comuns”.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari